Dossier Helgstrand: "Spreekwoordelijke lijken vallen uit de kast na onderzoek Deense krant Nordjyske..."

Dossier Helgstrand: "Spreekwoordelijke lijken vallen uit de kast na onderzoek Deense krant Nordjyske..."

De Deense krant Nordjyske heeft een onderzoek gestart tegen de "Dressuurpaarden-koning" Andreas Helgstrand.  Eerder werd al bekend dat Helgstrand onder vuur komt te liggen. Nordjyske gaat echter verder, en komt met nieuwe onthullingen. Zo zou Helgstrand de ruin, Nepos A Zack (Sezuan) verkocht hebben zonder medeweten van de mede-eigenaren. Meer nog, de koper, die blijkt niet gekend...

Nepos A Zack werd in 2019 voor 70.000 USD verkocht. Voor de mede-eigenaren, en fokkers, Maria Stryn-Hasjlund en Linda Stidsborg betekende dit 17.500 USD in de zak, na aftrek van commissie vergoedingen.

Toen bleek dat de eigenaren een verzoek indienden om het koopcontract voor te leggen bleven ze met nog meer vraagtekens achter. Niet alleen stond een onbekende entiteit, Pam Davies Sales LLC, aangeduid als verkoper. De naam van de koper was met zwart gemaskeerd en Helgstrand weigerde deze te onthullen. 

Even later bleek een tweede versie van het contract boven water te komen. Daar stond Susie Dutta als koper. In een verklaring aan de journalisten van  Nordjyske verklaarde de Amerikaanse amazone echter dat de ondertekening een vriendendienst was, en geen realiteit.

Afloop

De fokkers blijven van mening dat Nepos A Zack verkocht werd voor een hoger bedrag. Omdat ze geen financiële draagkracht hadden om een rechtszaak te starten werd er wel onderhandeld dat ze de 17.500 USD commissie vergoedingen niet hoefden te betalen.

Lees artikel hier: