Appelen stuurde de negenjarige schimmel over hindernissen van 1.40m hoog en bleek daarbij ook succesvol. Het duo legde hun foutloos parcours af in een tijd van 59,05 en verwees daarmee de plaatselijke concurrentie naar de posities achter hem. Zijn dichtste achtervolger was Duarte Seabra die in het zadel van Mhs Fernhill Showtime (v. Cavalier Royale) finishte in 60,24. De derde plaats was ook deels Belgisch en ging naar de sBs'er Forestelle Des Cinq Chene (v. Mylord Carthago) onder Madalena Eloy. 

Celine Schoonbroodt-De Azevedo kwam ook aan de start van deze driesterren rubriek maar één tijdsfoutje voor haar en Clinto T Z (v. Clintissimo Z) hield hen uit de lijst met geplaatste combinaties. 

Alle resultaten 3* 1.40m

In de tweesterren rubriek over dezelfde hoogte bleef Appelen eveneens foutloos en had daarvoor Ghost Z (v. Game Boy D) van stal gehaald. Ook Schoonbroodt kon haar parcours op Chacito (v. Chacco-Blue) foutloos houden. Ze kwamen respectievelijk op de zeventiende en achttiende plaats te staan. In de lange lijst van geplaatste combinaties kon Estelle Gerard nog een 25ste plaats pakken op Jedam (v. Nonstop). 

Alle resultaten 2* 1.40m