Yarno Geeroms klasse apart in klasse Z Erpe Mere

Yarno Geeroms klasse apart in klasse Z Erpe Mere

Voor de Oost-Vlaamse ruiters werd de tent op de terreinen van LRV Erpe Mere opgebouwd. In de Klasse Z mocht Yarno Geeroms de ereronde leiden, na een beslissende basisronde. 

Slechts vier ruiters hadden hun paard gezadeld voor de 1.30m hoge rubriek. Yarno Geeroms van LRV Haaltert kon rekenen op Cassandra GZ (v. Crescendo Breemeersen) om als énige foutloos te blijven in de basisomloop. Voor Amber Goethals en Kosmic Black Ice vd Bucxtale (v. Ogano Sitte) viel één balk uit de lepels, wat hen op twee liet eindigen. Op de derde plaats kwam Dorien Berkers met Argos van Hof Ter Naillen (v. Querlybet Hero) voor nogmaals Geeroms met Coral G Z (v. Colman). 

In de klasse Midden mochten ze met z'n zessen aantreden in de barrage. Daar kroonde Chloë De Roo van LRV Merelbeke haar tot de ongenaakbare winnares en reed Muis van 't Sparrenhuis (v. Elvis ter Putte) met ruim drie seconden verschil naar de overwinning. Yoni De Roose was met Queen Off Hearts van het Kriekehof (v. Arko) op geen fout te betrappen en werd tweede. De laatste foutloze barrage kwam van An Verheyen op Hevita (v. Kojak). Voor Lisa Lippens en Farella-II (v. Bamako de Muze) viel een balk uit de lepels, net als bij Dries Van Meervenne en Qinzhou van de Elshoeve (v. Echo van het Neerenbosch). Zij kwamen respectievelijk op vier en vijf. 

Warre Van Hove zette de klasse Licht naar z'n hand en won op Oberon van de Dielaerthoeve (v. Elvis ter Putte). Naast hen kon enkel nog Dries Van Meervenne het hout onaangeroerd laten, wat hem op Ransiki van de Elshoeve (v. Bamako de Muze) een tweede plaats opleverde. Kato De Meyst had op de rug van Fuchsia v/d Donkhoeve (v. Malito de Reves) de snelste tijd maar kreeg vier strafpunten aangerekend waardoor ze op drie strandde. Thibault Juwet was eveneens sneller dan Van Hove maar had met Qadir (v. Cumthago C) ook vier strafpunten achter z'n naam staan en werd vierde. Britt Polfliet besloot de top vijf in het zadel van Rabana van de Doorslaarshoeve (v. Lavallino ter Klomp).

Alle uitslagen

Pony's

Ook talrijke ponyruiters verzamelden in Erpe Mere voor hun sportief weekend. In de klasse D-Midden kon enkel Kjenta Franco haar Muze van de Delthoeve (v. Principal Dream v d Delthoeve) dubbel foutloos houden en won met daarnaast ook de snelste tijd. Lars De Roo stuurde Juul naar de tweede plaats, gevolgd door Caitlin De Wolf op Aagje ter Bink. Saar Keisse werd vierde op De Mesinghe's Lente (v. Hoppenhof's Horo He) en Thijs Andries besloot de top vijf met Ninja-V (v. Berktzicht Jekilja). 

Franco was niet te houden en schreef ook de klasse D-Licht op haar naam, hier met Wisma - Drum v/h Juxschot (v. Thunder-Drum van het Juxschot) onder het zadel. Kato De Meyst werd met Custard Dream tweede voor Ella-Louise Gaudissabois die met Acapulco derde werd. Hier moest Saar Keisse Thijs Andries voorlaten, de ruiter uit Waasmunster hield de amazone uit Bassevelde achter zich en werd vierde. 

Alle uitslagen