Tim Cordemans pakt de Z-zege in Ossel-Brussegem

Tim Cordemans pakt de Z-zege in Ossel-Brussegem

De Vlaams-Brabantse LRV ruiters mochten afgelopen weekend afzakken naar Ossel-Brussegem voor hun eerste ruitertornooi. In de Klasse Zwaar werd een spannende strijd geleverd en was het uiteindelijk Tim Cordemans die met de overwinning ging lopen, voor Mario Caluwe. 

Slechts drie combinaties konden een foutloze basisomloop afleggen in de 1.30m rubriek van de LRV. Tim Cordemans plaatste zich met Obama, Mario Caluwe had op zijn beurt twee paarden weten foutloos te houden. Geen van beide kon die lijn doortrekken in de barrage, waar Cordemans uiteindelijk als beste uit de bus kwam. Met Obama bleef hij tien honderdsten voor op Caluwe, die in het zadel van Chiquita (v. Clarimo) tweede werd. Op Valentina DH Z (v. Va-Vite) werd hij derde. Tim Claes werd met Kitana (v. Deauville de La Vie) door één tijdsfout uit de barrage gehouden en werd vierde. Op vijf stond Gunter Lemmens met Here I Am Van de Zuuthoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve). 

In de klasse Midden was er geen barrage nodig om te weten dat Stefaan Craessaerts de beste was. Op Jamina Uno (v. Numero Uno) liet hij als enige alle balken in de lepels liggen en was zo de ongenaakbare winnaar. Hans De Ridder volgde als snelste vierpunter op twee met Jelco van 't Farsenhoven (v. Vivaldi du Seigneur). Mathias Brasseur nam de derde plaats voor zijn rekening op Origi van de Guldennagel (v. Quicksilver). Christine De Haes was met Cayon de Nyze Z (v. Canabis Z) vierde, Leon Van Biesen volgde met Ray van den Blauwaert (v. Elvis ter Putte) op vijf. 

Vijf deelnemers kwamen aan de start van de barrage in de klasse Licht. Luca Moens zegevierde in het zadel van Empire Kelanjo D Z (v. Elvis ter Putte). Op twee zagen we Oscar Zelderloo met MC Blossom-J (v. Canabis Z) gevolgd door Lore Janssens en Rex van den Dries (v. Kannan). Enkel deze top drie bleef dubbel foutloos. Lotte Moreels stuurde Jayzee v't Atihof SL Z (v. Jerico van Dwerse Hagen) naar vier voor Amber De Kimpe op Madonna T (v. Vigo d'Arsouilles). 

Alle uitslagen