Stef Robberecht is concurrentie te snel af in klasse Z Eksaarde Doorslaar

Stef Robberecht is concurrentie te snel af in klasse Z Eksaarde Doorslaar

Op de springwedstrijd ingericht door LRV Eksaarde Doorslaar was het Stef Robberecht die zegevierde in de hoogste klasse. 

Van de zeven aanwezige combinaties in de klasse Zwaar konden slechts twee van hen de barrage bereiken. Stef Robberecht was in dat kortere parcours de enige die al het hout liet liggen en zegevierde op de rug van Duro van Hof Ter Naillen (v. Nabab de Reve). Ondanks de springfout was Willem Verbraekel een geduchte tegenstander in de barrage want op Quinto van de Koeboshoeve (v. Prince van de Wolfsakker) was hij elf honderdsten sneller dan Robberecht. Hun vier strafpunten liet hen met zilver eindigen. 

Koen Cerpentier was de snelste vierpunter van de basisomloop in het zadel van Qwibus van d'Abelendreef (v. Vigo d'Arsouilles) en kwam op drie. Voor Thomas De Cock en Lanson-R (v. Echo van 't Spieveld) was er de vierde plaats gevolgd door opnieuw Robberecht, die nog eens vijfde werd op Gytta van Hof Ter Naillen (v. Nabab de Reve). 

Thomas De Cock maat te sterk in Klasse M

Net als in de barrage van de klasse Z, was er maar één combinatie dat erin slaagde om zonder fouten af te werken. Hier kwam de eer toe aan Thomas De Cock op de rug van Nisra - R (v. Echo van T Spieveld). Het duo was niet de snelste maar wel de enigste met een nulresultaat. De snelste tijd werd neergezet door Tim Flamee met Kira van 't Moleneinde (v. Opium de Salbris), zij werden tweede. De top drie was compleet met Arthur De Bruycker en Jacinta vd Donkhoeve (v. Vivaldi du Seigneur). 

Stefaan Van Hauwe kwam er op Otis van den Eikenbos (v. Thunder van de Zuuthoeve) ook met vier strafpunten vanaf en werd vierde. Stef Robberecht kwam aan de start op Raysa de Carmel (v. Vigo d'Arsouilles) en werd vijfde. 

Janne Vercammen snelt naar overwinning in Klasse L

Over 1.10m hoogte was het Janne Vercammen die op het einde de ereronde mocht leiden. In het zadel van Janola-B (v. Thunder van de Zuuthoeve) won de amazone met ruim een halve seconde voorsprong. Stijn Hamerlinck achtervolgde met Katharina van de Durmstede (v. Equistro) op twee. Stefaan De Smet besloot de top drie met Rapsody van de Maltahoeve (v. Bamako de Muze). 

Thomas De Cock sprong zich ook in deze rubriek een weg naar de top vijf en werd vierde op Celeste Z (v. Cicero Z). Plaats vijf was voor Lieven Polfliet en Rabana van de Doorslaarshoeve (v. Lavallino ter Klomp).

Alle resultaten