SBB Jonge Paarden: Really Blue Castanoo wint barrage bij de zesjarigen

SBB Jonge Paarden: Really Blue Castanoo wint barrage bij de zesjarigen

Negen combinaties sprongen op stal de Ark in Kortemark naar de barrage dankzij twee foutloze omlopen bij de zesjarige paarden.  In die barrage bleven nog eens vijf combinaties foutloos. De snelste was de BWP’er Really Blue Castanoo.  Als u ‘Castanoo’ leest in de naam van het paard, dan weten liefhebbers van springpaardenfokkerij wellicht dat we bij de fokkerij van Gerd Wauters in Merksplas zitten. Gerd fokte deze zoon van Le Blue Diamond van ’t Ruytershof uit Cleopatra Z (Chacco Blue x Acapulco Z) die met Jeroen De Winter op 1.50m-niveau sprong.  Het was zoon Louis Wauters van LRV Merksplas die de teugels in handen had van deze talentvolle Really Blue Castanoo.

Stefaan De Smet (LRV Bassevelde) blijft een vaste waarde op de SBB-Competitie voor Jonge Paarden. Hij reed Rapsody van de Maltahoeve (Bamako de Muze x Elvis ter Putte) naar de tweede plaats, voor de West-Vlaamse Ann-Sophie Noppe (LRV Ardooie) met de bij Dries Callewaert gefokte merrie Rosette van de Berlingmolen (Nonstop x Vigo d'Arsouilles). Remco Van Den Uilenbos (Nixon van ’t Meulenhof x Triomphe de Muze) gefokt bij Raymond De Loose sprong onder Brecht Bille naar de vierde plaats, voor Rector van de Plaetse Molen (Untouchable x Quintus – f: Jan De Meulenaere).

Bij de vijfjarigen sprongen vijftien combinaties van de 72 een tweevoudige foutloze omloop. Bij de vierjarigen slaagden daar vijf van de 48 ingeschreven paarden in.

Dressuur

Kaat van Roeyen (LRV Belsele) wint de reeks vierjarigen-LRV met haar zwartbruine merrie Oreina (v. Fontaine TN). De tweede plaats in deze reeks is voor T-Revolencia vh Bloemeghem (Revolution x Florencio). Ivan Bonny (LRV Opwijk) reed naar brons met Thyra (Maracana x Sandro Hit).  In de Open-reeks is het goud voor Anthony De Troyer met Orlando-STRH. (Jersey x Broere Jazz).

Bij de vijfjarigen ging de zege zowel in de eerste als in de tweede proef naar Sigis Willemen met Nevermind (v. Iconic B). Frederic Delmotte (LRV Merelbeke) reed naar plaats twee met Sundown (Jorlando di Luna Z x Warkant vh Gestelhof). Lien Vandecasteele (LRV Middelkerke) reed Shiva van Terstyllen (MTF Starpower x Spielberg) naar plaats drie.

Jan Michiels (LRV Moerzeke) reed JM Sporthorses Fleur Rouge (v. Feinrich) naar winst bij de zesjarigen in de LRV-reeks. In de Open-reeks was die eer voor Radetsky van de Kempenhoeve (v. Fuerst William HC x De Niro).


Bron: LRV