Geen obstakel te Zwaar voor Jordy Verboven en Wout Michiels in Lummen

Geen obstakel te Zwaar voor Jordy Verboven en Wout Michiels in Lummen

In Lummen waren het Jordy Verboven uit Meldert en thuisruiter Wout Michiels die de prijzen in de hoogste rubriek voor hun rekening namen. Verboven sprong met Jablo van de Oude Hoeve naar winst in de eerste omloop van Zwaar, waar Michiels op Octavia het goud in de tweede omloop voor zijn rekening nam.

Klasse Zwaar

Tijdens de eerste omloop van de klasse Zwaar konden enkel Jordy Verboven en Monique Becker de nul behouden in het basisparcours, en mochten zo ook de tweede fase aanvatten. Daar moest de thuisamazone op de rug van Foia de duimen leggen voor Verboven, die samen met Jablo van de Oude Hoeve de tijd twee en een halve seconde sneller stilzette. Voor LRV Overpelt sprong Jeroen Brebels in het zadel van Iberlina RV naar de snelste tijd bij vier strafpunten in de eerste fase.

De tweede Z omloop werd gescoord als een tweefasen special, waarbij drie ruiters over de hele lijn de nul behielden. Voor de organiserende vereniging sleepte Wout Michiels met Octavia de overwinning in de wacht, twee en een halve seconde voor opnieuw Jeroen Brebels en Iberlina RV. De laatste dubbel foutloze omloop werd neergezet door Steven Konings uit Vechmaal op de rug van Fifi Des Hayettes.

Klasse Midden

In de eerste omloop van de klasse Midden stootten acht combinaties door naar de tweede fase, waar Lauren Vangronsveld voor LRV Gellik haar Leonidas Van De Broy naar de overwinning stuurde. Glenn Aerts uit Heusen plaatste zich op Qamile Van Het Venushof als tweede, voor Dirk Smeets en Icarus De Casmir uit LRV Riksingen.

LRV Meldert zag in de tweede omloop het goud naar clubgenoot Dirk Vrancken gaan in het zadel van Quelle Donna Van De Wezelhoeve. Met een verschil van slechts elf honderdsten volgden Olivier Nouwen en Heros Van Het Hezerhof uit Heusen als tweede. De snelste tijd bij vier strafpunten werd neerzet door Lauren Vangronsveld op de rug van Leonidas Van De Broy voor LRV Gellik.

Klasse Licht

De eerste omloop van de klasse licht werd gewonnen door Janne Mercken op de rug van Kity Van Vrijhern. De amazone uit Hoeselt sprong naar de winnende tijd van vijftien dubbel foutlozen. Glenn Aerts sprong daar ook al naar zilver in het zadel van A Little Girl A-E Z, voor Karen Crauwels en La Belle Fleur VH Venushof Z uit Gellik.

Frederik Goedhuys uit Gellik nam de winst in de tweede omloop van deze rubriek voor zijn rekening. Samen met Esprilette was hij net sneller dan Thomas Symons in het zadel van Esteban Van Waerde voor LRV Meeuwen. De top drie werd er voor LRV Vechmaal afgesloten door Jana Guffens op O De Vie Van Het Heidehof.

Vind alle resultaten van de dag hier.