Cato Somers maat te sterk in klasse Z Kalmthout

Cato Somers maat te sterk in klasse Z Kalmthout

Het tornooi-seizoen voor de LRV ruiters is officieel afgetrapt. De Antwerpse combinaties verzamelden op de terreinen van Kalmthout, waar Cato Somers met de hoofdprijs aan de haal ging in de klasse Zwaar. 

Een goed gevulde rubriek met ruim dertig deelnemers had tien combinaties in de barrage waarvan nog eens vijf dubbel foutloos bleven. Cato Somers zorgde voor een verbazend snelle tijd en reed La Fayette (v. Olala de Buissy) voor LRV Bevel naar de overwinning. Kristof Van Laer had met La Vita De L'Art (v. Erco van 't Roosakker) vijf seconden meer nodig om tweede te worden. Plaats drie was voor Camille Bogman met Henna de Beauvois (v. Toulon), zij hielden de plaatselijke eer voor LRV Kalmthout Achterbroek hoog. De top vijf werd verder ingevuld door de laatste twee foutloze combinaties: Shelsey Berkvens werd met Palma VG (v. Gitano) vierde, Frederik Verschueren werd vijfde op Ona vd Withoeve (v. Cantario).

De Klasse Midden kwam op naam van Rik Van Laerhoven, in het zadel van Remco van 't Laarhof (v. Le Bleu Diamond van 't Ruytershof). Op twee volgde Rozelien De Beck met Diva vd Withoeve Z (v. Don't Touch Tiji Hero Z). Sophie Geerts maakte de top drie compleet op Jethro HDH (v. Cream On Top). Tom Lievens werd vierde met Orentana van de Zanddijkhoeve (v. Joop 111) voor Jim Verwimp en Pazjiva van 't Zilverhof (v. Thunder van de Zuuthoeve). 

Seppe Van Opdorp zorgde voor een thuisoverwinning in de Klasse Licht. De ruiter van LRV Kalmthout Achterbroek won op Rebelle van de Foxemaat (v. Lionel van Equinta). Ze verwezen Ellen Vos met Ramilla van het Bloemenhof (v. Jilbert van 't Ruytershof) naar twee, Klaartje Pauwels stuurde op haar beurt Jill van Vrijhern (v. Cyber van Vrijhern) naar het brons. An Van Ham was in het zadel van Qartier van d'Oude Pastory (v. Carlow van de Helle) de laatste foutloze combinatie in de barrage en werd vierde. 

Alle uitslagen