Camille Bogman en Laurens Matthysen schitteren in Z rubrieken van indoor gewest Essen

Camille Bogman en Laurens Matthysen schitteren in Z rubrieken van indoor gewest Essen

Ook gewest Essen organiseerde het afgelopen weekend een indoor jumping. De LRV clubs van Kalmthout Achterbroek en Wuustwezel namen het daar tegen elkaar op, met prijzen voor beiden in de hoogste rubriek. In de voormiddag ging Camille Bogman (LRV Kalmthoud Achterbroek) met het goud aan de haal, waar Laurens Matthysen (Wuustwezel) de winst tijdens de tweede omloop van Zwaar binnen haalde.

Klasse Zwaar

Tijdens de eerste omloop in deze hoogste rubriek wisten maar liefst vijf van de acht deelnemers hun eerste fasen zonder problemen af te leggen. De meesten hiervan konden ook in de tweede fase de nul behouden, al zette Camille Bogman in het zadel van Henna De Beauvois als enige een vlijmscherpe tijd neer. Met een voorsprong van vijf en een halve seconde haalde Bogman zo de winst binnen, voor clubgenoot Vincent Willemsen op Padoxco van 't Vennehof. Voor LRV Wuustwezel sprong Leonie Aertsen met Jeunesse S net twintig honderdsten trager naar de derde plek.

LRV Wuustwezel haalde dan weer de winst in de namiddag rubriek binnen, waarbij Laurens Matthysen in het zadel van Quelle Belle 55 als enige een dubbel nul neerzette. 

Klasse Midden

Bij de eerste omloop van Midden ging het goud naar Evelyne Franken uit Wuustwezel. Zij gaf op de rug van Mira Van De Noordheuvel met ruime het nakijken aan clubgenote Sophie Geerts en Jethro DHD, die op haar beurt net veertig honderdsten sneller was dan nog een andere clubgenote Elise Vermeiren met Quantoline-V.

Ook tijdens de tweede omloop gaf Franken, daar met Quality Girl TN Z, haar concurrentie het nakijken. Voor Kalmthout Achterbroek ging het zilver naar Dirk Vinckx en Omilia, gevolgd door Rik Van Laerhoven uit Wuustwezel op de rug van Remco Van 'T Laarhof.

Klasse Licht

De klasse licht werd dan weer gedomineerd door Seppe Van Opdorp van LRV Kalmthout Achterbroek. Zowel de eerste als tweede omloop schreef hij op zijn naam in het zadel van Rebelle Van De Foxemaat. In de voormiddag sprong Nathalie Aernouts voor dezelfde club op Quwenta naar zilver, voor Floor Anthonissen en Roos uit Wuustwezel.

Vind alle uitslagen van de dag hier.