Na goud en brons volgt Marnick Spits met het zilver voor België in de troosting voor vijfjarige paarden

Na goud en brons volgt Marnick Spits met het zilver voor België in de troosting voor vijfjarige paarden

Na het goud van Goffinet en brons van van Olst vult Marnick Spits deze zegereeks perfect aan met een zilveren medaille. Met de teugels van Roxette V. 't Recht Eind in handen plaatste de Belg zich op het podium. 

De vijfjarige merrie uit Aganix du Seigneur kon niet tippen aan de snelheid van Chic van de Lentakker Z (v. Comme il Faut). De ruin kwam onder het zadel van de Nederlandse Sacha de Wit de arena binnen en nam de overwinning mee naar huis. Het podium bestond uit allemaal dichte buren met Valentin Pacaud op drie. Op de rug van Heroine de Vains (v. Diamant de Semilly) ging het brons mee naar Frankrijk. 

Net naast het podium vinden we nogmaals een Noorderbuur. Ruben Romp reed Madonna (v. Verti TN) naar de vierde plaats in deze troosting. De vijfde plaats was wat internationaler en werd gevuld door de Portugese Molly Hughes Bravo in het zadel van Hhs Mercedes (v. Can Ya Makan). 

Binnen de top vijftien noteren we nog een twaalfde plaats voor Wout Vanhemel met C'est Jolie vh Molenhof Z (v. Cicero Z). 

Volledige uitslag

Copyright: Houou Tomita