Tim Prouvé : "Ik ontdekte Quick Touch JW Van't Meulenhof via Facebook..."

Tim Prouvé : "Ik ontdekte Quick Touch JW Van't Meulenhof via Facebook..."

De tweede dag van Jumping Mechelen stond voor een groot deel in het teken van de fokkerij. Dit met verschillende hengsten proeven. Tim Prouvé won er de rubriek voor zesjarigen. "Ik ontdekte Quick Touch JW Van 't Meulenhof via Facebook," reageerde Prouvé na afloop.

"Een Franse klant van me postte een video van een knappe hengst waarvan de afstamming me enorm aansprak. Hij was maar net zadelmak maar sprong extreem. Eigenlijk kon je er door zijn weinige ervaring niet veel over zeggen maar dat paard sprak me meteen enorm aan.” Op 4-jarige leeftijd nam Quick Touch dus zijn intrek in Het Prova-Hof. Bert: “En toen kwam corona. Dus veel wedstrijdervaring heeft hij in zijn beginjaren niet opgedaan. Maar dat heeft hem niet gehinderd. Quick Touch presteerde top op het WK voor jonge paarden in Zangersheide. Hij loopt voortdurend finales en eindigt ook vaak vooraan.”

De grootste kwaliteiten van zijn hengst zijn volgens Bert duidelijk: “Quick Touch heeft een fantastisch voorbeen, is zeer voorzichtig en loopt van nature perfect voorwaarts. Daarnaast heeft hij een geweldige, “chille” mentaliteit. Maar hij weet donders goed wanneer het spelletje begint en het tijd is om te presteren.”

Een fokker zou van minder enthousiast worden, maar voorlopig staat Quick Touch nog niet ter dekking. Bert: “In eerste instantie staat de sport voor ons centraal. Als hij zich bewijst, in de hengstencompetities bijvoorbeeld, bieden we hem in de toekomst wel ter dekking aan.” Met de overwinning in de felbegeerde Zangersheide-proef in Mechelen lijkt dat alvast in orde te komen.


bron: Jumping-Mechelen