Tim Prouve triomfeert bij zesjarige hengsten in Mechelen

Tim Prouve triomfeert bij zesjarige hengsten in Mechelen

Achttien zesjarige hengsten mochten zich komen tonen in de grote arena van Jumping Mechelen. Een barrage met zeven moest uiteindelijk beslissen over de ereplaatsen, waarbij de BWPers de bovenhand namen. Het gouden resultaat werd neergezet door Tim Prouve in het zadel van de Kannan zoon, Quick Touch JW Van 't Meulenhof.

Prouve en de BWP hengst Quick Touch JW Van't Meulenhof mochten de spits afbijten in de barrage, wat ze deden met de grootste klasse. Een foutloos resultaat in een strakke tijd van 36.54 seconden was meteen goed voor een gouden, en naderhand onklopbare gouden klassering. Met een verschil van nog geen dertig honderdsten volgde Gilles van Hamme op de rug van de BWP hengst Qatar van 't Paradijs (Mosito Van Het Hellehof) als tweede. Ook Stijn Timmerman wist met Qanthago Van 't Huka (Kannan) Prouve nog het vuur aan de schenen te leggen, en eindigde finaal in een tijd van 37.66 seconden als derde.

Vlak buiten het podium plaatste Bart Hermans zich in het zadel van de Le Blue Diamond Van't Ruytershof zoon, Liberte La Cita Z, als vierde. De Nederlandse Bobby Klootwijk sloot de top vijf af met het laatste dubbel foutloze resultaat op de rug van Look-o-Look Z, eveneens een zoon van Le Blue Diamond Van't Ruytershof.

Vind de volledige uitslag HIER.

Foto: © Houou Tomita/ Equnews