Henk Clabots zegeviert in JM Indoor Masters bij Grote Brogel

Henk Clabots zegeviert in JM Indoor Masters bij Grote Brogel

Naast de ponyruiters die verzamelden bij Sportstal Vanderhasselt kwamen ook de iets oudere jeugd en de senioren samen in Grote Brogel. In de hoogste rubriek, verreden op zondag, stond Henk Clabots op één. 

Clabots was met Vi Fort Z (Vigo d'Arsouilles) één van de 44 combinaties aan de start van het 1.20m hoge parcours voor Senioren. Met de negenjarige ruin sprong hij naar de overwinning. Paul Scheirs had de zesjarige Red Diamond S.P. (Corico Z) onder het zadel om tweede te worden. De top drie werd afgerond door Elisha De Vos en Jonker van Sombeke (Toulon). Femke De Graaf en Joker van de La Rosteehoeve (Faldiano) waren ook present en werden vierde voor Lauren Vangronsveld die op Leonidas van de Broy (Copin van de Broy) voor de laatste dubbel foutloze rit zorgde. 

Over 1.10m was het Sven Vander Meerssche die met een seconde voorsprong Colina (Hinault) naar de zege stuurde. Op twee zagen we Anoucka Dierckx met Baldessarini (Contendro II). Karen Josse rondde de top drie af met Incredible (Tyson). Beau Neirynck was op Petite Fleur (Lavallino Ter Klomp) de beste in de 1m rubriek voor Senioren.

Bij Scholieren/Junioren was het Xander Van Es die niet te stoppen was. In het zadel van de tienjarige Noor C (Bisquet Balou vd Mispelaere) schreef hij met ruim drie seconden verschil de rubriek op naam. Evelyne Franken en Mira vd Noordheuvel (Spartacus) volgden op twee. Met amper vier honderdsten meer besloot Bjarne Geentjens met de zesjarige Rin Tin Tin (Taran de La Pomme) op drie. 

Lais Daniels won de 1.10m rubriek op de zevenjarige Aldagio van Moretus (Adagio De Talma). Roos Notelé en Katana (Bufero van het Panishof) werden tweede gevolgd door Inaya Paelinck en Hermes de St Anne Z (Hoegie van t Bergske). Karsten van Es (Carog Z) won over 1m en Olivia Moeyaert (Lady Amor Sandro vd Waterhoeve) zegevierde in de 90cm

Resultaten