Danny Van Es domineert JM Indoor Masters Zoutleeuw

Danny Van Es domineert JM Indoor Masters Zoutleeuw

In het Prova Hof zegevierde Danny Van Es in de hoogste rubriek voor Senioren en hield daarbij zijn partner Ellen De Swert van het hoogste schavot. 

75 combinaties kwamen aan de start van het 1.20m hoge parcours voor Senioren, 27 van hen behielden de nulscore op het bord. De tweede fase werd door Van Es het snelst afgewerkt in het zadel van Hamilton (Contact vd Heffinck). Met bijna een seconde verschil hield hij Ellen De Swert achter zich, die tweede werd op Cantchelaro (Chagall van de Burggrave). De top drie werd afgewerkt door Sven Vander Meerssche en Luz De La Luna (For Passion D ive Z). Femke De Graaf bracht haar vertrouwde Joker Van De La Rosteehoeve (Faldiano) tot een foutloze finish en werd vierde. De top vijf werd besloten door Jef Janssens en Jezuiet Van de Kwade Heyde (Cavagiio vd Holstenhoeve).

Een rubriek eerder was het eveneens Danny Van Es die op het hoogste schavot mocht plaatsnemen, dit keer in het zadel van Zico V. Jeroen Verschueren zat hen op de hielen met de zesjarige Aloma CKZ (Aktion Pur Z) maar moest genoegen nemen met twee. Slechts drie honderdsten verschil hield Yarno Geeroms met de zevenjarige Chelsea (Chellsini Z) op drie. 

De Scholieren 1.20m kwam bijna ook op naam van de familie Van Es. Zoon Xander kwam in actie met Noor C (Bisquet Balou vd Mispelaere) maar greep nipt naast de overwinning. Die eer kwam toe aan Roos Notelé en Cuba Libre van t Rebelshof Z (Corydon van T&L). Lyns Overstijns stuurde Gentleman van het Rees Z (Gizmo Z) naar het brons. 

Resultaten