BRONZEN EK medaille voor Belgische springduivels.

BRONZEN EK medaille voor Belgische springduivels.

Vandaag kwamen de beste tien landen aan de start tijdens de teamfinale van het Europees kampioenschap. Zwitserland startte op kop van het klassement. Deze tweede omloop zorgde voor een grote shift. (LIVE TERUGBLIK) maar het GOUD bleef in Zwitserse handen.

Eerste Zwitser aan de start, Elian Baumann en de 14-jarige ruin, Campari Z (Contact vd Heffinck) zorgden voor een Zwitserse start in mineur. Het duo tikte meteen drie palen uit de lepels. Bryan Balsiger en AK's Courage (Chepetto C) zetten het recht met een nulronde. Ook Martin Fuchs en de 9-jarige KWPN-ruin, Leone Jei (Baltic VDL) hielden het hout in de lepels. 

De Zwitserse spring équipe hield zich echter enorm sterk. Voorlaatste springruiter aan de start was de Duitse springruiter, David Will met de 13-jarige C Vier. In het zadel van de zoon van Cardento zorgde hij ervoor dat Steve Guerdat maar één opdracht had, een foutloze finish of maximaal één springfout. Guerdat en Albfuehren's Maddox (Cohiba) tikten alsnog één balk uit de lepels. 

Zwitserland wint EK Goud, Duitsland het Zilver en Belgen BRONS.

Belgen imponeren!

De Belgische springduivels hadden één doel, de gouden EK medaille verlengen. De Belgen kwamen als vierde aan de start. Pieter Devos startte als eerste Belg met de 12-jarige Jade vd Bisschop (Ogano Sitte). Het paar finishte foutloos. Wanneer regerend Belgisch kampioen Jos Verlooy met de 13-jarige Varoune (Verdi TN) eveneens een foutloze omloop noteerde was het dromen van een EK medaille. 

Olivier Philippaerts versterkte de droom met de gekeurde hengst, Le Blue Diamond v't Ruytershof (Plot Blue).  Laatste Belg aan de start, Nicola Philippaerts, verzekerde met de 11-jarige Katanga vh Dingeshof de BRONZEN EK medaille na een nulronde.

Overzicht Belgen

Pieter Devos startte het EK met 3.16 punten, tijdens de eerste en tweede Nations Cup ronde hield hij het foutloos = 3.16
Jos Verlooy startte het EK met 2.22 punten, tijdens de eerste Nations Cup ronde noteerde hij twee punten. Een foutloze tweede ronde op vrijdag = 10.22
Olivier Philippaerts volgt het patroon van Jos Verlooy. De start was aan 3.96, gevolgd met twee springfouten en een nulronde = 11.96
Nicola Philippaerts startte het EK met 5.28 punten. Twee opeenvolgende foutloze omlopen brengen het totaal op 5.28 punten.

Individueel blijft regerend Europees kampioen, Martin Fuchs op kop.

Uitslag

F. ©  Tomas Holcbecher