EK LIVE Ook Nicola Philippaerts verzekert EK medaille voor België

EK  LIVE Ook Nicola Philippaerts verzekert EK medaille voor België

Zojuist is de teamfinale van het Europees kampioenschap van start gegaan. De 10 beste landen van de eerdere kwalificaties strijden vandaag voor de gouden medaille. Ook titelverdediger, België komt aan de start.

15:42 David Will en C Vier (Cardento) springen één balk uit de lepels.  Ook met één springfout is Zwitserland zeker van het goud!

15:39 Peder Fredricson en Catch Me Not weet als enige Zweede een foutloze omloop te rijden. Het verdict is gevallen. Zweden strandt net buiten het podium op de vierde plek

15:36 Nicola Philippaerts en de 11-jarige BWP-merrie, Katanga vh Dingeshof verzekeren de medaille voor België met een nulronde!


05 - 07/09 : exclusieve online veiling van knappe veulens, fokmerries en embryos (klik hier)


15:32 Kevin Staut en Visconti du Telman (Toulon) komen niet zonder kleerscheuren aan de eindmeet wat Frankrijk buiten de top vijf laat stranden.

15:20 Regerend Europees kampioen, Martin Fuchs en de 9-jarige Leone Jei houden Zwitserland op gouden koers ... 

15:19 Christian Kukuk en de gekeurde BWP-hengst, Mumbai kruisen de finish met één springfout. Voorlopig het schrapresultaat voor de Duitsers.

15:15 Zweden neemt officieel afscheid van medaille nadat ook Rolf-Göran Bengtsson met Ermindo W twee springfouten op de teller ziet.

15:11 Olivier Philippaerts houdt de sterke vorm van de Belgen in gang. Samen met Le Blue Diamond v't Ruytershof (Diamant de Semilly) houdt Philippaerts het foutloos. 

15:03 De Franse springruiter, Olivier Robert en de 12-jarige Vivaldi Des Meneaux (Chippendale Z) zijn het eerste Franse duo dat een foutloze finish noteert.

14:40 Een foutloze omloop van Bryan Balsiger met de 12-jarige AK's Courage doet Zwitserland opnieuw dromen van de winst.

14:37 MArcus Ehning en de 10-jarige Stargold (Stakkato Gold) houden het Duitse team op Goud, na een nulronde.


05 - 07/09 : exclusieve online veiling van knappe veulens, fokmerries en embryos (klik hier)


14:35 Het zit Zweden niet mee. Angelica Augustsson Zanotelli en de 11-jarige Kalinka van de Nachtegaele tikken twee palen uit de lepels. Zweden zakt zo terug naar de vierde plaats.

14:32 Regerend Belgisch kampioen, Jos Verlooy loodst Varoune foutloos naar de finish. De tweede nulronde voor België doet de regerende Europese kampioenen naar de tweede plaats vooruitspringen.

14:30 Michael Duffy en de 10-jarige Zilton SL Z houden het foutloos. Dit brengt Ierland met 20,73 punten naar de vijfde plaats in de tussenstand.

14:14 Elian Baumann en de zoon van Contact vd Heffinck, Campari Z doen Zwitserse medaille droom wankelen na een rit met drie springfouten.

14:10 Andre Thieme en DSP Chakaria (Chap 47) geven niet toe en houden het hout in de lepels, wat Duitsland meteen in poleposition brengt.


05 - 07/09 : exclusieve online veiling van knappe veulens, fokmerries en embryos (klik hier)


14:04 Pieter Devos en de 12-jarige dochter van Ogano Sitte, Jade vd Bisschop komen als eerste aan de start voor België. Het duo zet de druk op de ketel voor de overige landen met een knappe nulronde.

14:02 Ook Pénélope Leprévost en de sBs-hengst, Gfe Excalibur de la Tour Vidal noteren een springfout, net als opvolger Daniel Coyle met de Z-merrie, LEgacy

14:00 In het zadel van de 10-jarige Conthargos-zoon, Conchento PS staakt Luciana Diniz de strijd. De Portugese startte met slechts één tijdsfout uit de vorige omloop.

13:29 Samen met de 10-jarige BWP-hengst, Levis de Muze (Elvis ter Putte) noteert Loli Mytilineou de tweede foutloze finish!

13:26 Victoria Gulliksen neemt de  leiding over met de 12-jarige KWPN-ruin, Papa Roach (Perigueux). De Noorse amazone kruist de eindmeet met één springfout en tijdsfout.

13:19 Marc Houtzager komt met de 14-jarige Sterrehof's Calimero (Quidam de Revel) foutloos over de finish. Dit brengt zijn totaal op  8 punten en neemt zo voorlopig de tweede plaats in in deze individuele ranking. Houtzager komt als enige Nederlander aan de start. Hij wil zich kwalificeren voor de individuele finale.

13:12 Het parcours lijkt een moeilijke opgave. Met de eerste vier combinaties achter de rug komt Fabio Brotto met de 13-jarige Vanita' Della Roane (Berlin) als beste uit de bus met een finish van 7 punten.

Alle resultaten