45.000 euro voor Zoom zoon op de Handorf Advent-veiling

45.000 euro voor Zoom zoon op de Handorf Advent-veiling

Münster: Deel twee van de Handorf Advent-veilingen was gewijd aan de nakomelingen voor de dressuurpiste. Op de online veiling waren 38 hengsten en ruinen geboren in 2019 te koop. Het meest populaire aanbod was een zoon van Zoom/Fürstenball. Zirocco wisselde voor 45.000 euro van eigenaar. In totaal brachten de 32 verkochte jonge duiven zo'n half miljoen euro op.

In het tweede deel van de Advent-veilingreeks van het Westfaalse Paardenstamboek waren jonge paarden te koop met de nadruk op dressuur. De 38 hengsten en ruinen geboren in 2019 waren erg populair bij Westfaalse veilingklanten. In spannende biedduels streden klanten van over de hele wereld om het bod voor de toekomstige sterren in de dressuurring. De prijsopbouw werd gedomineerd door een zoon van Zoom. De 2e reservekampioen van de Westfaalse hoofdkeuring had zich al meermaals bewezen als een populaire vererver. Elf bieders hebben in totaal 66 biedingen ingediend voor kop nummer 21 Zirocco. Hij is gefokt door Heinrich Kampmeyer, Tecklenburg, uit de First Rose v. Prinsenbal getrokken en tentoongesteld. Bovenaan de prijs wisselde het van eigenaar voor een hamerprijs van 45.000 euro.

Twee andere jongeren doorbraken de prijsdrempel van 30.000 euro. Kopnummer 11 First Edition werd gefokt en tentoongesteld door Hubertus Hummelt uit Telgte. De zoon van Franziskus / Ehrenpreis komt uit dezelfde moederlijn als de Franz Joseph Junior-zoon Fantastico, die deze zomer op de online veulenveiling werd verkocht voor de topprijs van 36.500 euro. De klanten hebben deze avond 30.500 euro geïnvesteerd voor First Edition. Voor klanten uit Duitsland was hoofdnummer 4 Salitos (exposant: Johannes Borkenfeld, Olfen) 30.000 euro waard. De zoon van de Noordrijn-Westfaalse staatshengst Sir Heinrich werd geboren door August Frerick, Olfen, uit Verb.Pr.St. Donna Augusta v. Don Juan de Hus trok.

De 32 verkochte jonge loten brachten in totaal 538.000 euro op. Gemiddeld moesten de klanten die avond 16.813 euro investeren in hun dressuurnakomelingen. Drie van de jonge dressuurpaarden haalden de grens van 30.000 euro. Voor 28 procent van de verkochte paarden begint hun loopbaan onder het zadel buiten Duitsland. In de toekomst zullen ze in zeven verschillende landen gevestigd zijn. “Na de Hengstendagen eind november was het een uitdaging om als team weer een jonge paardenveiling te houden met bijna 40 paarden! Ik ben erg blij met het vertrouwen dat onze fokkers en exposanten in ons stellen om hun paarden beschikbaar te stellen voor de veiling. Klanten over de hele wereld weten:

De BidUp van de volgende Westfaalse Jongerenveiling is al over een week. Dan zijn er 21 springende jonge paarden te koop. De collectie is al te bezichtigen op onlineauction.westfalenpferde.de. Bieden kan vanaf donderdag 9 december. De BidUp start zoals gebruikelijk op 13 december om 19.30 uur. Het Westfaalse veilingjaar wordt op 20 december afgesloten met een mooie selectie van 16 jonge rijpony's.