Slechts vijftien zevenjarige hengsten kwamen aan de start in de rubriek voor zevenjarige goedgekeurde Zangersheide hengsten. Als eerste aan de start zagen we Pieter Kenis op Quicksilver (v. Cicero Z), winnaars van de eerste manche van de hengstencompetitie. Het paar zorgde meteen voor de eerste foutloze ronde. De Oostenrijker Alexander Ofner zorgde voor een barrage en was de tweede foutloze combinatie op Untouched (BEL) LB (v. United Touch S). 

Uiteindelijk werd het een barrage met zes deelnemers. Kenis mocht met Quicksilver (v. Cicero Z) de spits afbijten en zette meteen een sterke prestatie neer. Ze finishten foutloos in een tijd van 34,72. Daarna zagen we Ofner terug op Untouched (BEL) LB (v. United Touch S). De voorlaatste sprong liet hen in de fout gaan en ze eindigden met vier strafpunten en een tijd van 37,03. Daarna kwam Koen Vereecke de piste binnen met Quickly vd Kruishoeve (v. Moito van het Hellehof). Het duo aasde duidelijk ook op de winst maar opnieuw gooide die voorlaatste hindernis roet in het eten, zij finishten in 33,64. 

Valentijn De Bock reed Qannando B&V (v. Kannan) op een vrij voorwaarts tempo foutloos rond maar kon de tijd van Kenis niet voorbij en werd met hun tijd van 35,16 voorlopig tweede. Het blauwe vestje verraadde meteen wie de volgende starter was: Christian Ahlmann op Querido VG Z (v. Dominator 2000 Z). Met net geen vijf honderdsten konden ook zij niet voorbij Kenis. 

De laatste combinatie in de piste was Guy Janssens met Energy van 't Breezerhof Z (v. Emerald van 't Ruytershof). Onder aanmoediging van het publiek gingen ze sprong na sprong te lijf en richting de laatste hindernis. Maar op die laatste viel de balk uit de lepels. 

De winst bleef in België en was voor Pieter Kenis in het zadel van Quicksilver (v. Cicero Z Van Paemel). Christian Ahlmann nam de tweede plaats in met Querido VG Z (v. Dominator 2000 Z), Valentijn De Bock sloot de top drie van foutloze ruiters af met Qannando B&V (v. Kannan).