Met nog negen combinaties te gaan in de Longines Grand Prix Qualifier stond Emanuele Gaudiano momenteel bovenaan het klassement met de BWP'er Nikolaj de Music (v. Kannan). Het duo verbeterde de toen beste tijd met maar liefst vier seconden. 

Op dat momenten waren de Belgen al aan de start gekomen. Abdel Saïd had het beste Belgische resultaat met Clown of Picobello Z (v. Cardento 933) en stond voorlopig op acht. Wat lager op twaalf stond Luiz Felipe Neto de Azevedo met Valentino Massuere (v. Canturo). Enkel deze twee Belgische combinaties bleven foutloos. 

De tijd ging voorbij en met elke gepasseerde combinatie werd Gaudiano enkel maar zekerder van zijn overwinning. Het voorlopige podium had maar liefst drie BWP'ers bovenaan staan. Nikolaj de Music leidde het klassement gevolgd door Z7 Ipswich (v. Carembar de Muze) onder Shane Breen en My Prins van Dorperheide (v. Zilverstar T) met David Will op drie. 

Als derde laatste aan de start kwam Gerfried Puck die top drie verstoren. Op Equitron Melody vd Smidshoeve (v. Epleaser van t Heike), ook een BWP'er (!), snoepte de Oostenrijker het brons af van de Duitse David Will. Als allerlaatste in de piste verscheen Abdurakhmon Abdullaev met Caballone (v. Catoki). Zij slaagden er niet meer in de top drie door elkaar te schudden en de winnaar was gekend. 

Volledige uitslag


TOP V IJF

    1. Emanuele Gaudiano - Nikolaj de Music (by Kannan)
    2. Shane Breen - Z7 Ipswich (by Carembar de Muze)
    3. Gerfried Puck - Equitron Melody vd Smidshoeve (by Epleaser van t Heike)
    4. David Will - My Prins van Dorperheide (by Zilverstar T) 
    5. William Funnell - Equine America Billy Marmite