Samen met de 10-jarige merrie uit de fokkerij van Everse Horses klokte Covarrubias als enige foutloos af in minder dan 67 seconden. Hij verwees zo LJ-Leathers-ruiter, Rodrigo Giesteira Almeida met Chany G (Eurocommerce Washington) naar de tweede plaats. Rebecca McGoldrick werkte het 1.40m podium af met onder het zadel de BWP-ruin, Horatio van Erpekom.

Samen met de ruin uit de fokkerij van Willy Ulenaers bleef de Canadese een trio Belgen voor. Wouter Devos volgde met zijn broer's voormalige Kira van 't Nachtegalenhof voor voormalig Belgisch kampioen, Dirk Demeersman met onder het zadel Corvette van 't Koningshof Z. De zesde plaats kwam op naam van de Waalse amazone, Charlotte Philippe met de 8-jarige zoon van Emerald, Electro vd Kromsteeg Z.

Jeroen Appelen scoort in de Youngster Tour

In de 1.30m rubriek voor zeven -en achtjarigen moest Jeroen Appelen enkel de in-België-wonende Israelische springruiter, Dan Kremer voor zich dulden. Het volledig podium strandde op minder dan een halve seconde van elkaar. Kremer won uiteindelijk met onder het zadel Fromidable GLN Z (Focus GLN). Op het podium volgde Jeroen Appelen met de dochter van Phin Phin, Piggle van de Bucxtale voor Agustin Covarrubias met Full Option Du Borget (Vigo d'Arsouilles).

Net buiten het podium plaatste  ook Virginie Thonon zich binnen de top vijf. De Waalse amazone loodste Parequita V.H. (Jamal vd Heffinck) foutloos naar de vierde plek.

Uitslagen