Wanneer het laatste paard de laatste hindernis van de eerste omloop genomen had, zouden slechts vier ruiters van het oorspronkelijke deelnemersveld terugkeren voor de barrage. Ward en Ben Maher (GBR), winnaar van Olympisch goud in Tokio, namen het in de tweede ronde op tegen Ali Wolff en Zoe Conter.

Ward was de eerste die van start ging in de jump-off en liet meteen geen ruimte voor fouten met zijn 13-jarige Rheinlander ruin (Contagio x For Keeps) in wat de snelste tijd van 42,95 seconden bleek te zijn. Maher volgde Ward en zette een solide inspanning neer, maar zag een springfout en eindigde als enige vierfouter in de groep. Onze landgenote Zoé Conter reed met Davidoff De Lassus, een 13-jarige BWP'er van Ugano Sitte, opnieuw een foutloze ronde, net als Ali Wolff met zijn partner Casall. De eenentwintigjarige Zoe Conter kwam terecht in de ereronde voor een van haar grootste overwinning tot nu toe toen ze net achter Ward plaats nam met een tijd van 44,92 seconden. 

"Mijn paard heeft vandaag met hart en ziel voor me gesprongen," zei Conter. "Ik heb hem nu al een paar jaar, en hij is de sleutel geweest tot de stap naar de vijfsterren grands prix. We hebben veel vertrouwen in elkaar, dus het is een geweldige samenwerking. De omloop van vandaag zat heel goed in elkaar en ik ben gewoon blij dat ik zo op hem kan vertrouwen en dat het vandaag goed ging."

"Toen ik de barrage inging, was ik zeker aan het vloeken, want tegen McLain [Ward], Ben [Maher] en Ali [Wolff] rijden is bijna onmogelijk," gaf ze toe. "Ik ging van start met de gedachte dat ik tevreden zou zijn met de vierde plaats, maar tweede worden achter McLain was beter dan ik me had kunnen voorstellen." 

Bron: persbericht Palm Beach International Equestrian Center 
Foto: © Sportfot