De meest moderne hippodroom in België kende de voorbije jaren verschillende renovatiewerken die inmiddels volledig afgerond zijn. Zo kan men er nu evenementen organiseren van het allerhoogste niveau uit alle paardendisciplines zoals o.a. jumping, dressuur, eventing, mennen,... Dit naast uiteraard de draf-, galop- en steeple chase koersen.

Ook voor de bezoekers en gasten van Waregem Koerse betekent het einde van de werken dat er extra comfort kan voorzien worden met o.a. extra sanitaire voorzieningen. Daarnaast werd in de laatste fase ook een hypermodern stallencomplex gebouwd dat maar liefst 85 paarden kan verwelkomen. De echte sterren van Waregem Koerse kunnen dus extra in de watten gelegd worden en op de meest professionele manier gestald en verzorgd worden.

Die paarden worden vanaf maandag 26 augustus verwelkomd waar ze traditioneel eerst zullen onderworpen worden aan een medisch onderzoek zodat alle paarden top fit aan de start zullen verschijnen.

2 nieuwe rennen

Dit jaar zijn er twee extra rennen; de Pro-Am Horse Race For Charity, een duo race waarin 7 bedrijven koersen voor een eigen gekozen goed doel en een vlakke galopren de ‘ Bingoal St Leger’. De St Leger koers is de terugkeer in België van een koers met een grote traditie. De ren St Leger werd in België voor het eerst in 1892 gehouden. Maar ook internationaal is de St Leger een klassieker. In Engeland werd de ren voor het eerst gereden in 1776 en daarmee heeft de koers de officiële titel als ‘oudste klassieker van de wereld’.

Door rennen uit de drie verschillende disciplines (draf, vlakke galop, steeple chase) aan te bieden is Waregem Koerse één van de meest unieke wedstrijden in Europa.