Samen met de voormalige troef van Wilm Vermeir bleef Ballard net geen twee seconden voor op Jordan Coyle met Ballyoskill Big Bucks (Royal Concorde) onder het zadel. De echtgenoot van Jennifer Gates, Egyptisch springruiter, Nayel Nassar vervolledigde de top drie met de sBs-ruin, El Conde (Filou de Muze). De ruin komt uit de fokkerij van Philippe Le Jeune en werd in het verleden uitgebracht door oa. Jesper Romp.

In ex aequo op het podium strandde Daniel Deusser op de eveneens derde plaats met de Toulon-merrie, Kiana van het Herdershof. De top vijf werd afgewerkt door Jessica Mendoza met onder het zadel Dublin (Cobra 18).

Over haar paard vertelde Ballard na afloop dat de merrie enorm competitief is en heel wat kwaliteit bezit. "We hebben het geluk dat we de tijd kunnen nemen elkaar te leren kennen. Eerder deze week hadden we pech met één springfout. Maar vandaag had ze alles bij elkaar. Ze moet gedacht hebben, "ik spring geen balken tegen de grond ... dat doe ik niet." bij gevolg winnen we," lacht de amazone.