Vanommeslaghe reed Edison naar zijn allereerste CDI-overwinning en een beste tijd in zijn carrière met 79,115%. Daarmee bleef hij net de winnaars van de kwalificatie-Grand Prix, Frederic Wandres (GER) en Bluetooth OLD, voor, die tweede werden met 79,045%. De als laatste van de 10 ruiters overgebleven Benjamin Ebeling werd derde met Illuster Van De Kampert en 77,370% voor de USA.

Na de door de pandemie veroorzaakte droogte van shows wilden de toeschouwers graag hun steun betuigen, en vrijwel meteen nadat Vanommeslaghe aan haar proef was begonnen, klonk er gejoel en klapte het publiek mee op haar gewaagde soundtrack met heavy metal-thema.

"Ik was zo blij," straalde Vanommeslaghe. "Ik was erg gespannen omdat er veel publiek voor me was, en het was onze eerste internationale wedstrijd sinds lange tijd. Ik kon de steun van het publiek echt voelen. Mijn spanning verdween toen ik ze kon horen. Ik denk dat het paard de muziek leuk vindt - en het publiek - hij vindt het echt leuk om op het ritme van de muziek te bewegen."

Bron: Persbericht

Foto: ©susanjstickle.com