Koen Vereecke reed met Tibo van de Windeweg Z (v. Thunder van de Zuuthoeve) in 26,71 seconden naar de eerste plaats. Karel Cox zat Vereecke op de hielen en snelde met Esteluna CI Z (v. Elvis Ter Putte) naar de tweede plaats in 27,92 seconden. Koen Vereecke vervolledigde het Belgische podium met New Star Quality (v. Nabab de Reve) in een tijd van 28,26 seconden. 

Karin Martinsen (Pb Portofino) werd vierde. De vijfde plaats was voor Jason Smith (Lykkeshoejs Castus). 

Klik hier voor de resultaten. 

In Oliva werd ook de Silver Grote Prijs kwalificatie gereden over de hoogte van 1.35m. In deze twee fase special proef kwamen onze landgenoten weer sterk voor de dag. 

De eerste plaats in deze rubriek was er voor Julien Epaillard en Daisy du Tertre (v. Nervoso) die de winnende tijd van 26,29 seconden wisten neer te zetten. Fernando Fourcade Lopez en La Marron (v. Christian) reden over de finish in 27,93 seconden en namen zo de tweede plaats voor hun rekening. Duarte Seabra vervolledigde het podium met Fernhill Check Your Pocket (v. Simba) die een tijd van 28,16 seconden noteerden. 

Julien Epaillard (Edesa's Djud Box) reed naar een vierde plaats. Vincent Lambrecht (Vanda Mclaren) zorgde voor een Belgische vijfde plaats 

Koen Vereecke (Bonfois Van 'T Hof V Eversen Z) blijft scoren en nam ook in deze GP kwalificatie een zevende plaats mee naar huis. Ludo Philippaerts (Dhalida Diamant Vd Krekebeke Z) werd negende. Andere Belgische klasseringen waren er voor Manuel Thiry (Chance de Hus), Olivier Philippaerts (Innocent van het Hulgenrode Z) en Fabienne Daigneux-Lange (Kinder Fee Sauveniere Z). 

Klik hier voor de resultaten.