Deze ochtendend plaatste Virginie Thonon zich aan de kop van het klassement in de CSI2* 1.35m proef. Met Hermes de St Anne Z vervolledigde ze het parcours 2 seconden sneller dan landgenote Shari de Laet op Cataleya 3 (Cachas). de Laet rijdt hiermee overigens voor de tweede dag op rij naar een top drie klassering voor Stal Lenssens. Op drie volgde Charlotte Bettendorf met onder het zadel Desir D'Eole (Old Chap Tame).

Een vierde plaats was er voor Veronica Tracy en Billy Everest (Billy Congo), voor Ciaran Nallon op Illonois (Zambesi). Dimme D'Haese mocht met Panache V/D Wateringhoeve (Cicero Z Van Paemel) de prijsuitreiking binnen rijden op een zesde plaats.

Uitslag CSI 2* - 1.35m (A)

In diezelfde proef - opgedeeld in 2 klassementen door het grote aantal deelnemers - was het Nikita van der Meerschen die het beste Belgische resultaat neerzette. Met Impressario Vd Heffinck moest ze enkel de Amerikaanse Alise Oken op Shangri-LA (Cardento 933) voor laten gaan. Sebastien Le Louarn reed in het zadel van Discret de Bloye (Kannan) naar het laagste trapje op het podium. 

Op vier volgde Alecia Hilpipre met Alicante H (Acorath) voor de tweede Belg in de top vijf, Caro-Belle de Hornois op de rug van Oo Seven Vd Molendreef (Jamal Vd Heffinck).

Uitslag CSI2* - 1.35m (B)

Virginie Thonon ook beste Belg in 1.45m** proef deze ochtend

In de daaropvolgende 1.45m proef mocht Richard Vogel op Dakota de l'Ardrais (Urlevent du Bary) het goud in ontvangst nemen. In de barrage was hij een ruime seconde sneller dan de nummer twee, Bertram Allen met Empoli de Champloue (Arko). Ook Kendra Claricia Brinkop veroverde voor de organiserende Stephex Stables een plaatsje in de top drie op de rug van Takotak Z (Telstar de La Pomme).

Net buiten die top drie plaatste Nicola Pohl zich met Fiona des Hayettes (Lord des Hayettes) op vier, gevolgd door Enrique Gonzales en de Belgisch gefokte BWP hengst Origi van de Zeshoek (Marius Claudius).

Virginie Thonon wist in het zadel van Just The Way (Zirocco Blue VDL) ook hier dubbel nul te blijven, en was zo goed voor een mooie negende plaats.

Uitslag CSI2* - 1.45m

Sarah Thiers naar één in eerste proef van de dag in Knokke

Reeds om 8u deze ochtend vatte de eerste proef van de dag in Knokke aan, verreden over een hoogte van 1.05m. Sarah Thiers was duidelijk goed uitgeslapen, want zij veroverde het goud met Allegro (Hilton des Bruyeres). Zilver was voor Pauline Rome en Fleo des Fagots, gevolgd door de Italiaan Alessandro Scroccaro op Babelutte Vd Zuuthoeve Z (Balou du Rouet).

Uitslag CSI1* - 1.05m