Dries van der Linden stapte deze ochtend vroeg duidelijk met het juiste been uit bed, want dat hij in bloedvorm is bewees hij vandaag niet al één, maar twee keer. Met de 9-jarige Zangersheide ruin, Inero Z sprong hij zonet naar een prachtige gouden plaats in het exclusieve Monaco. In het 1.40m parcours bleef hij een halve seconde sneller dan de Fransman Romain Potin op Coconet (Colman). Het brons ging naar luca Coata en Cassirana del Rilate (San Patrignano Cassini).

Het Belgische feestje kreeg nog meer glans met de vierde plaats van Kasper de Boeck. Hij bleef met de 13-jarige Diamant de Semilly zoon, Violon des Biches knap foutloos in een tijd onder de 57 seconden. De Italiaan Luca Coata mocht na de Boeck ook de vijfde plaats bezetten op de rug van Calgary (Chacco-Blue).

Uitslag CSI2* - 1.40m

Ook in 1.30m ochtendrubriek mooi resultaat voor Dries van der Linden

Onder een stralende zon sprong de Belg in de 1.30m CSI2* rubriek naar een zesde plaats in het zadel van de zevenjarige merrie, Sia. De Belgische paarden domineerden thans wel het podium.

Proefwinst van de 1.30m rubriek kwam op naam van Felipe Countinho Mendonca Nagata met onder het zadel de 10-jarige BWP-ruin, Monseigneur (Nabab de Rêve). Op het podium volgde Felipe Coutinho Mendonca Nagata met Julie de Pelsmaeker haar voormalige BWP'er, Jorgos d'Heyboght (Diarado).

Uitslag CSI2* - 1.30m

Kasper de Boeck moet ook op zoek naar visitekaartjes

Vlak voor zijn verdienstelijke top vijf plaats in de 1.40m proef, scoorde Kasper de Boeck ook al in de CSI2* 1.15m van Monaco. Hij sprong met de 11-jarige KWPN merie, Gerenia (Cantos) naar een eerste plaats, voor de Britse Emily Flockett en Cristallo Boy (Cristallo 7). Het brons was hier voor de Italiaan Christiano Di Caprio in het zadel van Upsylone Paradise (Frenat de Grez).

Uitslag CSI2* - 1.15m