Van de vijftig combinaties die we aan het werk zagen in het Sentower Park konden slechts dertien van hen foutloos blijven. Het 1.50m hoge parcours tegen de klok, dat telde als kwalificatie voor de Grote Prijs, liet menig ruiter in de fout gaan. Het beste Belgische resultaat kwam van Virginie Thonon. In het zadel van de dertienjarige sBs-ruin Edgard de Prefontaine finishte de amazone foutloos in 65,25 seconden. Die tijd leverde uiteindelijk het brons op. 

Eiken Sato snelde zonder pardon naar de overwinning. De Japaner had Chacanno Jra (v. Chacco-Blue) gezadeld en klokte af in 60,80 seconden. Sanne Thijssen kwam dicht bij die tijd in de buurt op Clarima 6 (v. Clarimo) en finishte met 61,17 seconden op de tweede plaats. 

Verder waren er nog vier Belgische sterkhouders in deze rubriek. Binnen de top tien sprong Alexander Kumps met Zorba TT (v. VDL Zirocco Blue) naar de zevende plaats, voor Yves Vanderhasselt was er met Nikita van de Koekelberg (v. Loro Piana Filou de Muze) de negende plaats. Dries Dekkers kwam in het zadel van Kalesco (v. Kannan) op elf te staan voor Aaron Tijskens en Hurricane (v. Untouched) die twaalfde werden.

Resultaten