8 van de 52 combinaties mochten het een finale keer tegen elkaar opnemen in de barrage van deze hoofdrubriek. Jérôme Guery kwam aan het werk in het zadel van Cristel. De dertienjarige merrie van Diamant de Semilly) was zowel in het basisparcours als de barrage op geen enkele fout te betrappen! Hun chrono stopte op 38,02 waarvoor ze beloond werden met de vierde plaats. 

Wilm Vermeir had ingezet op DM Jacqmotte (v. Toulon) voor deze proef maar een luttele tijdsfout hield de combinatie uit de barrage. Hen zagen we terug op plaats tien. 

Het was 's werelds beste ruiter van het moment, Henrik von Eckermann die naar de zege sprong in het zadel van Glamour Girl (v. VDL Zirocco Blue). Het duo zette de winnende tijd op 35,24 seconden. Het gastland werd op het podium verdedigd door Gregory Cottard. De Fransman zat in het zadel van Cocaine du Val (v. Mylord Carthago) en werd tweede met 36,34 seconden als tijd. De top drie was compleet met een foutloze ronde van Philipp Weishaupt en Zineday (v. Zinedine) en een tijd van 37,74 seconden. 

Resultaten