Frankrijk won de Nations Cup met vijf strafpunten in totaal. Eden Leprevost Blinlebreton sprong met Bodega Semilly (v. Quaprice Bois Margot) beide omlopen foutloos rond. Vera Desutter zorgde met Elite du Chenois (v. Kashmir van Schuttershof) voor het schrapresultaat in de eerste omloop. In de tweede ronde verzamelden ze vier strafpunten. Charles Brethol kreeg met Laurens-S (v. Spartacus TN) enkel een puntje voor tijd in de eerste ronde en bleef foutloos in de tweede. Tot slot bleef William Ligier de la Prade foutloos in de eerste manche met Galilee. Daardoor hoefde de jonge ruiter niet meer aan de start te komen in de tweede ronde. 


De Belgische jeugd werd knap tweede met een totaal van acht strafpunten, slechts drie punten meer dan Frankrijk. Mathieau Guery begon met Nistria d'O (v. Falco) uitstekend met een foutloze omloop. In de tweede ronde kregen ze vier strafpunten. Helena Beyers en Matonge of Colors (v. Elvis ter Putte) deden het de eerste omloop rustig aan, wat resulteerde in een foutloze ronde met drie strafpunten voor tijd. De tweede omloop bleven ze over de hele lijn foutloos. Voor Aurelia Guisson was er met No Limit vh Legita Hof Z (v. Nabab de Reve) een puntje voor tijd in de eerste ronde. Tijdens hun tweede parcours kregen ze vier strafpunten wat uiteindelijk het schrapresultaat zou worden. Tot slot kreeg Evelyne Putters met Eye of the Tiger (Carambole) in de eerste omloop een foutje wat resulteerde in vier strafpunten. Dit werd het schrapresultaat van de eerste ronde. Het duo bleef wel mooi foutloos in de tweede omloop. Zo behaalde het Belgische Junior team samen een geweldige tweede plaats in de Nations Cup van Fontainebleau! 


Ierland zagen we terug op de derde plaats met Conor Mclaughlin (Kilbarron Rue), Joshua Halford (Herle), Tommy Halford (Greenvale Draco) en Alex Finney (Absolutely Kingmar Z). 



Klik hier voor alle resultaten