“Als twaalf jarige ben ik begonnen met paardrijden. Voordien lagen mijn interesses eerder bij gamen en met de quad rijden. Dankzij mijn vader, die altijd op topniveau heeft paardgereden, heb ik de smaak nu echt te pakken”, vertelt Prouvé. 

“Tijdens de barrage had ik het gevoel dat ik kon winnen. Alles verliep vlot en ik dacht zelfs even dat de buit binnen was, maar toen ik naar het scorebord keek, zag ik dat ik net te kort schoot. Hoe dan ook ben ik uitermate tevreden met deze tweede plaats. Daar had ik op voorhand voor getekend.”

“Mijn paard Hocus Pocus verdient ook zeker een vermelding. Ik mag me in de handen wrijven met een paard dat zo goed luistert. Het is een ongelofelijk slim en lichtvoetig dier dat goed nadenkt voor elke sprong. Zijn techniek is dan ook de kers op de taart.”

“Het seizoen zit er nu op. Volgend jaar zou ik graag enkele goede resultaten rijden en mijn niveau naar een hoger niveau tillen. Op een dag wil ik bij de beste tien ruiters ter wereld behoren, maar die weg is natuurlijk nog lang.”