Tim Prouvé: "Gelukkig hebben we dit jaar toch wat kunnen springen"

Tim Prouvé: "Gelukkig hebben we dit jaar toch wat kunnen springen"

Gisteren sprong Tim Prouvé naar de tweede plaats in de CSI2* Grand Prix van Opglabbeek. Hij moest hiermee enkel topruiter Pieter Devos voorlaten, een knappe prestatie dus van de slechts 18-jarige Prouvé. Hij maakte na afloop even tijd voor ons vrij! 

In september kwam je nog relatief zwaar ten val tijdens het Belgisch kampioenschap en nu ben je tweede in de Grand Prix. Hoe kwam je zo snel weer op niveau?

"Uiteindelijk bleek de blessure wel mee te vallen. Ik ben slechts een drietal weken uit competitie geweest; Mijn team heeft ondertussen de paarden rustig gewerkt zodat we in oktober al opnieuw van start konden gaan". 

Kan je wat meer vertellen over je toppaard Hocus Pocus?

"Hocus Pocus is een dertienjarige ruin, afstamming Chin Chin x Acord II. Ik kocht hem vorig jaar in augustus samen met mijn mama, die mede-eigenaar is. Hij werd voorheen gereden door Tom Bonny, hij werd provinciaal kampioen bij de LRV met dit paard. Aanvankelijk was het een beetje aanpassen maar al snel had ik een klik met dit paard. Eind 2019 wonnen we de Grand Prix in het Provahof en een proef in Mechelen. Hocus heeft ondanks zijn kleine stokmaat een groot hart, hij heeft een goede techniek en wil altijd meewerken. 

Hoe kijk je zelf terug op 2020?

"2020 was voor ons erg goed gestart met de tour in Vilamoura maar door COVID werd het toch een erg moeilijk seizoen. We hadden wel wat resultaten in de nationale Gold League. Persoonlijk is voor mij het belangrijkste dat mijn familie en de mensen rondom mij gezond zijn gebleven en dat we toch wat jumping hebben kunnen rijden".

Wat zijn je voornaamste sportieve doelstellingen voor volgend jaar? 

"Ik wil proberen zo goed en zo hoog mogelijk op niveau te geraken. Hopen op een meer normale toestand en dat er weer wat mooie concours op de planning staan. Dan rest er mij enkel nog om iedereen fijne feestdagen toe te wensen en in deze tijden ook zeker een gezond 2021!".