Gisteren werd de nieuwe wedstrijddag geopend met de 1.25m rubriek. Daarin was onze landgenoot Thibault Vermeulen oppermachtig. De 26-jarige hippisch ondernemer palmt het hele podium in met zijn paarden. Op de derde plaats strandde hij met Power Girl Vd Heffinck in 34.80. Met Boy's Pitou Ferann (V. Boyfriend du Seigneur) kwam hij binnen op 33.24 en verbeterde hij zichzelf naar de tweede plaats. Onklopbaar was ABNT Jacarta, zij galoppeerde in 33.16 de tweede fase foutloos rond en kon daarmee de overwinning behalen. 

Vermeulen werd in deze proef nog opgevolgd door Hanne Mertens, die gisteren nog de winst in de 1.20m rubriek voor haar rekening nam. Ze reed opnieuw Jessy Belle de Muze (V. Denzel van t Meulenhof). Op zowel plaats zeven als tien vinden we nog Bunoit Moeskops terug met Juventus van't Kathof (V. Eldorado van de Zeshoek) en Qatar van't Kathof (V. Doree van de Moskifarm). 

Later die dag in de 1.35/1.40m scoort Mertens alweer goed. Hier behaalde ze met Mochito van de mishagen (V. Emerald van't Ruytershof) de derde plaats, op de voet gevolgd door Geoffrey Cobbaut en Nashville van groenhove Z (V. Namelus). Moeskops eindigde negende in deze rubriek met Juventus van't Kathof (V. Eldorado van de Zeshoek). 

Afsluiten deden ze in Peelbergen met de 1.40m/1.45m met barrage. Mertens werd weerhouden van de barrage met 4 strafpunten in haar basisomloop maar kon zich toch plaatsen en eindigde zeven. Plaats tien, elf en twaalf waren ook voor Belgische combinaties en gingen naar Cobbaut (Lambada), Yves Awouters (Othello) en Pascale Haep (Iashin sitte). 

In de 1.35m rubriek was de beste Belgische notering voor Helena Embo en Godiva Lady (V. Action Breaker) op twaalf. In de 1.15m deed ze nog beter en eindigde ze op 10 met Nathan vd vossestaar (V. Numero Uno), ze moest er enkel Nieke Hofkens en Export DK Z (V. Elvis ter Putte) voorlaten. 

Alle resultaten vind je hier