De volledige top zes kleurde Belgische in de twee-fasen finale voor zesjarigen. Eerder deze week won Beghuin al een Youngster rubriek met de zoon van Greco Sitte. Op de openingsdag plaatste het paar zich tweede. Als kers op de taart schreef het duo vandaag de finale op naam. Met een nipt verschil volgde Manuel Thiry op de tweede plaats in het zadel van Charming Boy Sdw Z (Comme Il Faut). De derde trede kwam op naam van Charlotte Philippe en de Obelix-merrie, Oxygene Z.

Net buiten het podium volgde Tatiana Troiani met Madansa B (Carrera VDL) op de vierde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Karen Oris en de Emerald-zoon, Ray Noble d'Astoch.

Marc Bettinger houdt concurrentie achter zich

In de finale voor zevenjarigen sprong Marc Bettinger naar de winst met zijn KWPN-ruin, Lex (Cornet's Diamond SN). Op ruim één seconde volgde Charlotte Bettendorf met Kartoon d'Ayriflagne (Cardento) voor Constant van Paesschen met Lord Pleasure C (For Pleasure).

De top vijf in deze finale kleurde verder Belgisch. Julien Macedoine en Qugana (Emerald) plaatste zich op plek vier terwijl Jonathan Soquet en Kavinsky Giguellerie (Le Coutlre de Muze) zich op vijf plaatste.

Volledige uitslagen