Op de rug van de zesjarige BWP-hengst, Reflex van 't Roosakker (Kassander Van 't Roosakker, fokker: Marc kluskens) sprong Gelin met net geen seconde voorsprong naar de winst. In deze finale rubriek voor vijf-en zesjarigen volgde Kelly Cornelis in het zadel van haar eigen gefokte Baloucante Di Luna (Balou du Rouet). Het duo tekende de andere twee manches al voor de winst.

Jeroen De Winter zette het Belgische feest verder met zijn vijfjarige Soory-Linn vh Netehof (Denzel van 't Meulenhof). Het Belgische duo verwees zo Alexander Ofner met United Uno (United Touch S) naar de vierde plek. 

Christophe Vanderhasselt sterkhouder in 1.40m

In de 1.40m ochtendrubriek hield Henrik Griese de concurrentie achter zich. De Duitse springruiter loodste zijn Cleo 231 (Captain Cooper) foutloos naar de winst met slechts drie honderdsten van een seconde voorsprong. Hasan Senturk (TUR) volgde met de SF-hengst Very Good de La Bonn (Berlin) voor Adrianne Ostrowska en Karole BS (Kannan).

Voor eigen publiek volgde Christophe Vanderhasselt op de vierde plaats. Vanderhasselt plaatste zich met zijn achtjarige Popeye van 't Klavertje Vier (Cornet Obolensky). In de top acht plaatste Jens Vandenberk zich met Its Me G (Eldorado vd Zeshoek) op zes en Maartje Verberckmoes met Jugano van de Vosberg (Ogano Sitte) op plek zeven.

Toon Maes is sterkhouder bij zeven-en achtjarigen

Voor eigen publiek bleek Toon Maes met de zevenjarige Quinquina Van 't Hoogeinde (Kannan) de sterkhouder in de rubriek voor zeven-en achtjarigen. Het paar sprong foutloos naar de zesde plek. Met één springfout maar wel snelste chrono volgde Pieter Clemens in het zadel van Soblensky vh Scheefkasteel Z (Sir Obolensky Z) op de achtste plaats.

Proefwinst kwam op naam van Salim Ahmed Al Suwaidi en de zevenjarige Comme Il Faut-merrie, Comme Ci.

Uitslag YH