59 ruiters en paarden kwamen aan de start van deze hoofdrubriek. Slechts elf van hen konden het tot in de barrage schoppen. In het zadel van Elcup van Beek II Z (v. Elvis ter Putte) sprong Beghuin de laatste hindernis op 41,41. Maar Pius Schwizer snoepte alweer de Belgische winst af en zette nog een tweede rubriek op zijn. Met Christina (v. Cassirado) finishte de Zwitser in 41,22. Ibrahim Hani Bisharat zorgde voor wat hete adem in de nek van Beghuin en kwam in 42,52 over de eindmeet met Happyness. 

Valentine Raulier zorgde voor nog een Belgische combinatie in de barrage en besloot haar dubbel foutloze passage met een negende plaats voor Marbella Du Chabli (v. Elvis ter Putte). 

Bekijk alle resultaten hier

In de aansluitende één ster werden de hindernissen opnieuw gezakt tot op 1.20m. In deze rubriek nam Josephine Leplage een podiumplaats voor haar rekening. De amazone werd derde in het zadel van Lady Z (v. Landor S). Met Copain de Muze (v. Bamako de Muze) kaapte ze nog een zevende plaats weg. Maxime Hazebroek sprong ook nog de top tien binnen en werd negende op Picasso van 't Rechthof (v. Kannan).

Bekijk alle resultaten hier