“Het verplaatsen van de Grote Prijzen is bij ons team en de chef d'équipes heel goed ontvangen. Het is een heel goeie beslissing geweest van de organisatie. De welfare van de paarden overstijgt alles. Als de gezondheid van het paard voorop wordt gesteld, staan wij daar volledig achter. Met dit soort slechte weer omstandigheden, is het aanpassen van de timetable een hele verstandige”, aldus de Chef d’ Equipe van het Belgische team van de Junioren en de Young Riders.

Ook gisteren lieten de weergoden het evenement in de steek. Harde regenbuien, hagel en af en toe harde wind. ‘Enkele ruiters werden wel gehinderd in hun parcours. Er vielen wat boompjes om, het begon te hagelen of het regende gewoon heel erg hard. De paarden reageren hier toch wel op. Maar onze sport is een buitensport en de ruiters moeten ertegen kunnen!’ Op de vraag voor welke teams er gekozen is voor de Nations Cup moet Deraedt het antwoord nog even schuldig blijven. Normaal zou er vanmiddag bij de Grote Prijs gekeken worden welke ruiters er worden opgesteld. Maar met het verplaatsen van de Grote Prijzen naar een dag later, kan dat pas morgen worden beslist.

Wel verwacht Deraedt een goed team te kunnen opstellen voor de Nations Cup. Bij zowel de Junioren als de Young Riders zijn er goede ruiters mee. Maar, zo geeft hij aan, ‘alle landen hebben hier hun goede teams mee!’ Het zal terug heel spannend worden en wij hopen op goede resultaten. Er is dit jaar een grote afvaardiging van landen die naar Wierden zijn gekomen. Misschien wel de grootste in vele jaren. ‘We draaien al een aantal jaar mee hier, maar in Wierden is alles zeer goed georganiseerd, waardoor we hier graag terugkomen’.

De verwachtingen voor de Grote Prijs morgen zijn goed. Het zal afhankelijk zijn van het weer, maar de ruiters zitten vol motivatie om hun best te doen. Natuurlijk blijft het wel een sport waarbij alles mee moet zitten. Het is een pracht organisatie hier in Wierden! Er is altijd een formidabele sfeer en alle ruiters worden heel goed begeleid. Het is één van de weinige accommodaties waar het allemaal nog zo gaat. Ook wil hij nog een pluim geven aan de vele vrijwilligers en de parcoursbouwers. Ondanks de regen staan zij er toch de hele dag!