Pieter Kenis zet zijn goede vorm verder bij de zesjarigen. In Bonheiden sprong hij met Commander Bond (Corrado I) naar de winst in de youngster rubriek. Kenis en de Holsteiner hengst bleven maar nipt voor op de winnaars van de dag ervoor, Carlos Bosch Cebrian met de zesjarige AES-merrie, Jolie Van der Berghoeve (Jaguar vd Berghoeve). 

De derde trede van het podium kwam op naam van Benedikte Serigstad Endresen met de Andiamo Z-merrie, Annie S of the Lowlands Z. Net buiten het podium strandde Andres Vereecke op de vierde plaats. Samen met Qadira de Regor (Bamako de Muze) bleef de Oost-Vlaming voor op Majid Djaidi en Guja Ste Hermelle (Vigo d'Arsouilles).

Bij de vijfjarigen moest Jeroen De Winter zijn meerdere erkennen in Marvin Schwarzbach en Ascalexus Z (Asca Z). Het Duitse duo bleef als enige foutloos onder de 33 seconden. Op ruim één seconde volgde Jeroen De Winter met zijn eigen Rothinka Van 't Lusthof (Corico Z). De derde plaats kwam op naam van 'nonkel' Patrik Spits en de eigen gefokte, Rozelien Dwerse Hagen (Nixon van 't Meulenhof).

Net buiten het podium volgde Melissa Laenen met Rio Van 't Goedleven (Emerald) op de vierde plaats voor François Bossu met de sBs-ruin, Litho du Pont-Rihen (Cicero Z van Paemel).

Volledige uitslag

F. © Houou Tomita for Equnews