Met een score van 73.468% werd de Grand Prix Special van Flore de Winne en Flynn FRH beloond. Morgen is een rustdag en zondag staat de kür-finale op het programma. Na twee overwinningen lijken Flore de Winne en Flynn FRH af te stevenen op hun eerste nationale titel in de Zware Tour. 


Larissa Pauluis en First-Step Valentin werden net zoals gisteren tweede. De regerend Belgisch kampioene zag haar Grand Prix Special worden beloond met 72.574%. Derde werd Charlotte Defalque met Botticelli, zij ontving van de jury 71.021%. De gehele top drie was daarmee gelijk aan de top drie van gisteren.


Bij de Young Riders is regerend kampioen Jette de Jong goed op weg. Zij wist het eerste onderdeel van de Young Riders te winnen in het zadel van Heavenly Charming. Al had ze haar handen vol. “Ik vond het best wel spannend, toen ik de ring in kwam werd Heavenly Charming best wel heet. Dus het was alle hens aan dek. Gelukkig viel het uiteindelijk wel mee. Ik weet inmiddels wel hoe ik het moet hendelen. Het komt vooral door zijn vrolijkheid, wind, kou”, legt Jette de Jong uit.


De regerend kampioene vindt het verdedigen van de titel spannend. “Vooral omdat Indini met Britt heel erg aan mij en Heavenly Charming gewaagd is. Dat maakt het wel extra spannend.” Leuk detail is dat Indini eveneens van Jette de Jong is.


Morgen wordt er om de eerste titels gestreden en weten we wie de Belgisch kampioenen Pony’s en Children zijn.

bron: Persbericht