De hoofdrubriek van de dag in Oliva was een 1.45m Longines Ranking rubriek. In deze Gold proef werd er in een aparte barrage gestreden voor de overwinning.

Harold Boisset mocht de winst mee naar huis nemen. Hij reed met t'Obetty du Domaine (v. Kashmir Van Schuttershof) in 36,62 seconden de winnende tijd. De Ier Richard Howley nam met Victor de tweede plaats mee naar huis. Zij noteerden een tijd van 37,20 seconden. Braziliaan Thiago Ribas Da Costa rekende op Kinky Van 'T Heike (v. Epleaser Van T Heike) om in 37,64 seconden een foutloze omloop neer te zetten en het podium te vervolledigen. 

België kon wederom rekenen Dominique Hendrickx (Koriano Van Klapscheut) om een top vijf klassering te scoren en werd vierde. Catherine Pasmore (Freedom de S.B.) moest genoegen nemen met de vijfde plaats. 

David Malfait (Boss de Bonnieres) zorgde voor nog een andere Belgische klassering. 

Klik hier voor de resultaten. 

In de Gold 1.40m proef kon Lieven Devos voor een derde plaats zorgen. Hij kon rekenen op Arachon En Prim' (v. Jokus Latour) om in 75,03 seconden een podiumplaats te scoren. Winst was er hier voor Soren Pedersen en Pb Portofino (v. Lord Pezi) die in 69,72 seconden goud pakten. Karolina Vasiliauskaite en Cassander Vt Kl. Asdonk Z (v. Coronas 2) reden in 71,11 seconden naar de tweede plaats. 

Klik hier voor de resultaten. 

In de Bronze 1.20m konden we wederom rekenen op Kasper de Boeck om een topprestatie neer te zetten. Hij reed met Gerenia (v. Cantos) naar een derde plaats. Het duo reed over de finish in 27,58 seconden. Winst was er voor Jade Laderach en Byzantine des Bois (v. Breemeersen Adorado). Zij reden de winnende tijd van 26,18 seconden. Maria Gomez Bada kon rekenen op Tornillo de Pravia (v. Jimy de Pravia) om met een tijd van 26,83 seconden het zilver mee naar huis te nemen.

Alicia Wolf (Edwina de Mont-Garni) zorgde voor een vierde plaats. Kai Zeevi (Dieze Une Prince) werd vijfde. 

Klik hier voor de resultaten. 

In de Silver 1.30 rubriek zorgde Kasper de Boeck (Ildivo) voor een klassering. Joanne Mcglory won de proef met Calimera (v. Conthargos) met een tijd van 63,13 seconden. 

Klik hier voor de resultaten. 

Elien Vaes (Keep Clapping) klasseerde zich als beste Belgische in de Bronze 1.30m rubriek. De Ier Oisin Murphy en Medusa van de Kooldries (v. Diarado) werden eerste met een tijd van 58,53 seconden. 

Klik hier voor de resultaten.