Nicola Philippaerts heeft zojuist opnieuw een eindzege op naam geschreven in Moerzeke. Ditmaal sprong Philippaerts naar de winst in de finale voor achtjarigen. Samen met de BWP-merrie van Cidane (fokker: Eric Polfliet) won Philippaerts de 1.45m rubriek van Virginie Thonon en Pecorino de la Liniere (Bamako de Muze), fokker: Jeroen Lissens). 

Eveneens foutloos volgde Alexa Ferrer met Pilgrim SW (Cornet Obolensky) voor Frédéric Vernaet. De Belgische springruiter zorgde voor een volledige top vier met BWP-paarden. Op de rug van Paulus-L (Corydon van T&L) bleef Vernaet, landgenoot Rik Hemeryck met Falko Ste Hermelle (Vigo d'Arsouilles) voor.

Nathan Budd en Jango des Rosiers beste 8-jarigen

Samen met de sBs-hengst, Jango des Rosiers (Cornet Obolensky) noteerde Nathan Budd de beste overall resultaten bij de achtjarigen. De Belg won de 8-year-old Chalennge voor Nicolas DElmotte met Kalippo van de Wolfsakker. Kalippo is een zoon van de vandaag overleden Denzel vt Meulenhof. Rik Hemeryck en Falko Ste Hermelle (Vigo d'Arsouilles) eindigden op de derde plaats in dit klassement.

Uitslag

F. Sharon Schwing