In het zadel van My Secret Of Usie (v. Emerald Van 't Ruytershof) snelde Van Der Plaetsen in de winnende tijd van 41,59 seconden naar de overwinning. Kim Colaers en C. Amelusina R20 (v. Mermus R) volgde op de tweede plaats en finishten in 41,75 seconden. De top drie werd aangevuld door Jan Mertens die met Sira van Strikmolenhof Z (v. Stakkato) in 42,96 seconden het brons mocht ontvangen. 

Laurent Nuyens en Just Daddy P (v. Nagano) namen genoegen met de vierde plek. Hiermee werd Vic De Plecker met Totality Z (v. Toulon) naar de vijfde plaats verwezen. 

Nico Van Der Plaetsen moet Sacha Marissen voorlaten in hoofdnummer van zaterdag 

In het 1.25m hoog hoofdnummer op zaterdag was het Sacha Marissen die met Hercules S (v. Eldorado van de Zeshoek) helemaal bovenaan eindigde. Hiermee verwees ze de winnaar van maandag, Nico Van Der Plaetsen met My Secret Of Usie (v. Emerald Van 't Ruytershof) naar de tweede plaats. Dimitri Taeijmans en Merlijn d'Exaerde (v. Ixion Van Het Netehof) mocht ook nog plaatsnemen op het podium. 

Jan Vlemmix wint bij 6-jarigen 

Bij de zesjarige paarden was het Jan Vlemmix die met L (v. Grandorado TN) de ereronde mocht leiden. Boy Adrian Van Gelderen en Quilana v/d Drie Linden (v. Chatman) volgden hem op de voet en eindigden tweede. Lotte Luyten en Q Quality Van Het Middenhof (v. Costello) eindigden op drie. 

Klik hier voor de resultaten. 

Foto: FB Nico Van Der Plaetsen