In het zadel van Qatar B (v. Quiran) snelde Melanie Gelin in 28,88 seconden naar de overwinning in deze Youngster Tour finale. Jaroslaw Koziarowski en Laxton (v. Gaspahr) verzekerden een tweede plaats met een tijd van 29,38 seconden. Johnny Pals en Grand Amour (v. Cornet Obolensky) vervolledigden de top drie in een tijd van 31,05 seconden. 

Kathrin Müller (Vuitton 4) en Mart-Sander Aarma (Imani Illy van de Toen Z) werden vierde en vijfde. 

Tenslotte waren er nog andere Belgische klasseringen voor Nicolas Houtvast (Clarinda d'Amour Z), Lennert Korsten (Reflex Van'T Roosakker), Tom Dhaeyere (Quandas Vd Oudeheihhoef) en tot slot wederom voor Melanie Gelin (King Of Panama Hero Z). 

Top tien klassering voor Leonie Peeters in ochtendrubriek

De dag ging van start in het Sentower Park met een CSI2* 1.40m rubriek. Geen Belgen op het podium maar wel een top tien klassering van Leonie Peeters met Macho V (v. Falco). 

Winst was er voor de Britse Chloe Aston die met Amigo T (v. Padinus) in 57,02 seconden de winnende tijd wist neer te zetten. Auke Feenstra en Jolineke (v. Starpower) verzekerde een tweede plaats met een tijd van 60,61 seconden. Ook de derde plaats was weggelegd voor Auke Feenstra. Hiervoor kon hij rekenen op Izzylineke (v. Dakar VDL) om in 61,26 seconden het brons in ontvangst te nemen. 

Sofia Westborg (F Termie R12) eindigde vierde. Marco Sas (Cukuta) verzekerde nog een Nederlandse vijfde plaats. 

Klik hier voor de resultaten.