CSIO3* - 1m50 met aparte barrage 

In totaal konden vijftien deelnemers zich plaatsen voor de barrage. De top elf kon foutloos blijven en daarvan ging de winst naar Richard Howley. Die reed de KWPN-hengst Fame (v. Harley) naar de overwinning in een tijd van 28,20 seconden, ruimschoots genoeg voor de winst. 

Emiliano Liberati en de KWPN-ruin Dooley WV (v. Unstinov) sprongen naar de tweede plaats in een tijd van 29,58 seconden. William Fletcher en Persimmon (v. Salute R P) vervolledigden de top drie. 

Ludo Philippaerts leverde de beste Belgische prestatie. Met de Diamant de Semilly-zoon Dhalida Diamant vd Krekebeke Z sprong hij naar een knappe vierde plaats na een dubbel foutloze omloop. Rebecca Conway en Con Coleur (v. Contendro I) vulden de top vijf verder aan. Thibault Philipaerts kon zich ook nog klasseren. Met Derby de Riverland (v. Kannan) eindigde hij op de achtste plaats na een dubbel foutloze omloop. Ook Gilles Thomas en Jetric van Beek Z (v. Jivago d'Arsouilles) konden zich op de valreep nog klasseren. Hun tijd had goed geweest voor de derde plaats maar een foutje deed hen zakken in het klassement. 


CSIO3* 1m40 accumulator 

De 1m40-rubriek werd op overtuigende wijze gewonnen door Julie Welles en Greatfull (v. Congress 4) in een tijd van 53,43 seconden. Zij bleven over de hele lijn foutloos en behaalden zo de volle 65 punten. De Amerikaanse amazone was bijna zes seconden sneller dan de nummer twee, Olivier Perreau. Die nam met Quantico (v. Quadros 3) de tweede plaats voor zijn rekening in 59,27 seconden. 

Ook in deze proef leverde Ludo Philippaerts de beste Belgische prestatie. Nu zagen we hem op een mooie derde plaats terug met de BWP-hengst Obama de la Liniere (v. Marius Claudius). Susan Fitzpatrick stuurde Miss Paris (v. Messenger) naar de vierde plaats. De top vijf werd vervolledigd door Nina Mallevaey en de Zangersheide merrie Atomica des Sequoias Z (v. Arezzo VDL). Ook hier kon Thibault Philippaerts zich op de valreep nog klasseren. Met Aqaba de Leau (v. Arko III) eindigde hij op de twaalfde plaats. 


Klik hier voor alle uitslagen.