Koen Vereecke kwam als laatste starter de piste in en reed meteen alle concurrentie naar huis met een ongelooflijk snelle tijd. In het zadel van de twaalfjarige hengst Qp Castellane (v. Casall) snelde hij over de meet in 27,03 seconden. Hiermee was hij de Nederlander Albert Zoer net te snel af. Zoer kon rekenen op de vosse merrie Jayla (v. Emerald) om de tweede beste tijd van 30,60 seconden neer te zetten. Het podium werd vervolledigd door Zweedse girlpower met Erika Lickhammer- Van Helmond en Edette (v. Namelus R) op de derde plaats. Het duo noteerde een tijd van 32,24 seconden. 

Maximilian Ertz (Curli SU) en Angelique Rüsen (Hui Buh 7) zorgden voor een Duitse vierde en vijfde plaats. 

Tot slot sprong Thibeau Spits (Nono Vd Withoeve) de top tien binnen met een achtste plaats. Wederom Koen Vereecke (Call Me de Muze Z) en ook Tristan Guisson (Explosion vh Legita Hof Z) zorgden voor Belgische klasseringen. 

Bij de zevenjarige paarden was het Alexander Housen (Fides du Mas Garnier) die voor een Belgische tweede plaats zorgde. 

De snelste tijd werd uiteindelijk neergezet door de Duitser Felix Hassmann. Zijn C'Est La Vie 214 klopte in de tweede faze af op 30,27 seconden en was daarmee meer dan een seconde sneller dan Alexander Housen, die met Fides du Mas Garnier tweede eindigde. Het brons was voor Manon Hees met For Coke Z en een tijd van 31,85 seconden. 

De rest van de top vijf werd opnieuw bezet door Duitsland met Markus Renzel en Coconetta op vier en Harm Wiebusch met Cosima Frh op vijf. 

Tenslotte waren Tristan Guisson en Klever Boy Legitahof Z goed voor een zevende plaats. 

Klik hier voor de resultaten. 

Foto: © Valence