Het duo moest de overwinning uit handen geven aan Johanna Beckmann. De Duitse amazone kwam in het zadel van IB Ecstasy (Eldorado vd Zeshoek) als laatste aan de start en liet op de 10-jarige KWPN merrie de snelste tijd noteren. Het podium werd afgewerkt door de Poolse Eliza Zawadzka met Valkiria. 

Brecht Goossens moest de sterke girlpower voor zich dulden en werd vierde op Victor. Het paar bleef voor op winnares Beckmann, die ook nog eens vijfde werd met Noblesse Z (Nabab de Reve). 

Karel Cox had ook een Nabab de Reve-nakomeling bij zich en liet zich met de 11-jarige BWP merrie Nueva Epoca de Regor uit de fokkerij van Johan Veldeman op acht noteren. Wilm Vermeir noteerde zich met de 9-jarige Perlefine de Muze (Elvis ter Putte) van fokker Danny Boelens op twaalf, op veertien volgde Elisa Strubbe met de Corydon van T&L-nakomeling Corylor Kdw Z (Fokker: Koen De Waele).

Resultaten

Voor Strubbe volgde in de CSI3* 1.45m Big Tour een plek op het podium. Op Ona Van'T Veldeken (Dieu Merci van T&L) was de amazone slechts een ruime halve seconde te traag voor de overwinning en werd tweede. Een luttel verschil van twee honderdsten hield Kendra Claricia Brinkop met de Ugano Sitte-dochter Ma Belle op drie. De winst kwam in handen van de Braziliaanse Camila Mazza De Benedicto en de 10-jarige Honey Lady (Balou du Rouet). 

Katja Haep kon zich hier ook laten opmerken en stuurde haar vertrouwde Romy FZ (Baltic VDL) naar elf. 

In de rubriek voor vijfjarigen won Kelly Cornelis opnieuw! De Belgische amazone zet zo haar zegereeks verder met haar eigen gefokte AES-merrie, Baloucante Di Luna (Balou du Rouet).