Met de zoon van Colestus, een fokproduct van Optimus Agro, was van Hoydonck in de tweede ronde, waar de beste 10 combinaties een tweede keer aan de start kwamen, de snelste met een tijd van 42,04s. Slechts 39 honderdsten verschil hielden Alexander Mclean, de Brit die in de Youngster Tour al verschillende rubrieken naar zijn hand wist te zetten, van de winst. Op Goldstar (Otangelo) werd hij tweede. Andres Vereecke werkte het podium af en stuurde Call Me De Muze Z (Clarissimo Z) naar het brons. 

Gilles Thomas loodste de Fantomas de Muze hengst Feromas van Beek Z naar de vierde plaats met 43,72s op de klok. Ze werden op de hielen gezeten door Pieter Kenis die met Ohaj de Regor (Kannan) van fokker Johan Veldeman in 43,82s over de finish kwam. Jan Claeys en Judy van de Beekhoek (Wandor van de Mispelaere) besloten op zes met een tijd van 44,13s. 

Voor Virginie Thonon en de 8-jarige Vagabond of Picobello Z (Vagabond de La Pomme) was het net niet om in die tweede ronde te komen en ook Thibeau Spits en King van Essene (Calido I) vielen nipt uit de boot. Voor hen werd respectievelijk de elfde en twaalfde plaats genoteerd.

Kasper de Boeck is sterkhouder in 1.40m!

In de 1.40m avondrubriek bleek België's Kasper de Boeck de sterkhouder op eigen terrein. Samen met Never Sky van het Kritrahof (Triomphe de Riverland) sprong de Boeck naar de zevende plaats. Proefwinst was er voor Alexander McLean en de KWPN-hengst, Gino F (Ultimo).

Resultaten