De Rolex Series markeren het begin van een nieuw tijdperk van uitmuntendheid en innovatie binnen de paardensport. Deze evenementen brengen de elite van de ruitersport samen en bieden een platform waar de meest getalenteerde ruiters van de wereld strijden om de hoogste eer. De competitie is intens, en de overwinning in de Grand Prix van elk evenement in de Rolex Series is een felbegeerde prijs. Bij elke Grand Prix van deze zes Rolex Series-evenementen zullen de beste ruiters ter wereld strijden om de hoogste trede van het podium te bereiken. 

Ben Maher: "Unieke kans om op het hoogste niveau te concurreren"

Ben Maher, de Britse internationale ruiter die aanwezig zal zijn in Rome en winnaar van de laatste editie van de Brussels Stephex Masters, deelt zijn inzichten over de impact van de Rolex Series: "Deelname aan de Rolex Series is een enorme eer. Deze prestigieuze wedstrijden bieden een unieke kans om op het hoogste niveau te concurreren, en de geest van competitie en uitmuntendheid die ze belichamen, drijft elke ruiter om het beste van zichzelf te geven."

Steve Guerdat: "Het prestige en verlangen om te winnen zal alleen maar toenemen"

Rolex Testimonee Steve Guerdat, die de lancering bijwoonde, verklaarde: “De zes shows die deel uitmaken van de Rolex Series zijn enkele van de beste shows ter wereld en de shows die wij, als ruiters, elk jaar in onze agenda markeren. Ze zijn enkele van de meest prestigieuze en historisch belangrijke competities op onze kalender, en door deze geweldige groep shows samen te brengen als onderdeel van de Rolex Series, zal het prestige en het verlangen om te winnen alleen maar toenemen.”

Foto: Frederic Tarder, Marco di Paola, Diego Nepi, Pierre de Brissac, Steve Guerdat, Laurent Delanney, Conny Mütze, Stephan Conter, Michael Stone, Pat Hanly. F.: ©Rolex - Thomas Lovelock 

Iconische locaties doorheen de zomer

De Rolex Series evenementen zullen plaatsvinden op enkele van de meest iconische locaties in de paardensportwereld, verspreid over verschillende datums in 2024. 

CSIO Roma Piazza di Siena / 23 - 26 mei

De CSIO Roma Piazza di Siena trapt deze eerste editie af. Het vindt plaats in de tuinen van Villa Borghese in Rome, erkend als een van de mooiste locaties in de sportwereld. De competitie heeft een rijke geschiedenis die meer dan een eeuw teruggaat. Het evenement combineert elegantie en stijl en trekt hoogpresterende ruiter-paard combinaties van over de hele wereld naar de Italiaanse hoofdstad van 23 tot 26 mei.

La Baule / 7 - 9 juni

In juni richt de aandacht zich op de CSIO Jumping International of La Baule, die al meer dan 60 jaar de beste concurrenten ter wereld verwelkomt aan de schilderachtige kusten van de Atlantische Oceaan in West-Frankrijk. Dit jaar vindt de Rolex Grand Prix van de stad La Baule plaats op zondag 9 juni.

Dinard / 18 - 21 juli

De prestigieuze Jumping International de Dinard, die plaatsvindt van 18 tot 21 juli, werd voor het eerst gehouden in 1912 en is nu een van de meest populaire en gerespecteerde evenementen op de internationale springsportkalender. Rolex Testimonials Bertram Allen (2015) en Martin Fuchs (2021, 2022) hebben beide de Rolex Grand Prix gewonnen, gehouden in Frankrijk aan de prachtige kust van Bretagne.

Dublin / 15 - 18 augustus

Dit jaar voor het eerst ondersteund door Rolex als officiële tijdwaarnemer en titelsponsor van de CSIO5* Grand Prix, zal de CSIO Dublin Horse Show ook een hoogstaand spektakel bieden van 14 tot 18 augustus. Met een geschiedenis van bijna 150 jaar blijft dit Ierlands meest prestigieuze paardensportevenement.

Brussel / 29 augustus - 1 september

Vervolgens gaan we naar België voor de majestueuze Brussels Stephex Masters. De competitie, die in 2024 haar tiende editie viert, staat bekend om zijn intense competitie en levendige sfeer en wordt beschouwd als een van de beste springsportevenementen van Europa. De Rolex Grand Prix op zondag 1 september zal opnieuw het hoogtepunt van het vijfdaagse evenement zijn.

Wellington / 29 - 31 maart

Het Wellington Winter Equestrian Festival zal 12 weken duren van januari tot maart 2025. Gehouden op Wellington International, een van 's werelds toonaangevende centra van hippische uitmuntendheid, trekt het de beste ruiter-atleten aan. Het evenement biedt de hoogste niveaus van competitie, met de Rolex Grand Prix als hoogtepunt van de 12e week.


Elk van deze competities, of ze nu in Europa of Noord-Amerika worden gehouden, toont de blijvende toewijding van Rolex aan uitmuntendheid en innovatie in de paardensport. De Rolex Series-wedstrijden zullen het hoogtepunt van elk evenement zijn, waarbij de harmonie tussen paarden en ruiters, evenals hun moed en vertrouwen, worden benadrukt.