José Thiry zat in het zadel van de dertienjarige BWP-ruin Jalisco W van de Wolvenhoek (v. Vivaldi du Seigneur). In een barrage van vier combinaties lieten ze niets aan het toeval over. Ze lieten alle balken in de lepels en finishten daarbij in de razendsnelle tijd van 36,98 seconden. Niemand kon in de buurt komen van die tijd zonder daarbij fouten te maken en zo schreef José Thiry deze GP op zijn naam. 

Geoffroy Bouret was een stukje trager met Sunshine de Roy (v. Tinka's Boy). Zij namen de tweede plaats voor hun rekening in 39,42 seconden. Mathieu Laveau vervolledigde met Ulysse Condeen (v. Baloubet du Rouet) de top drie. Zij kregen vier strafpunten in de barrage. 

Nicolas Deseuzes had met Stella de Preuilly (v. Baloubet de Rouet) de snelste tijd neergezet (36,50 seconden), maar acht strafpunten deden hen kelderen in het klassement. 

Constant van Paesschen kon zich ook nog klasseren in deze rubriek. We zagen hem met Zahara (v. Balou du Rouet) terug op de zevende plaats na een strafpuntje voor tijd in het basisparcours. 


Klik hier voor de volledige uitslag.