"Eigenlijk kijk ik, ondanks de huidige situatie, met een positief gevoel terug op 2020", gaat hij van start. "Er was een enorme solidariteit tussen de verschillende ruiters en daaraan merk je wel dat we eigenlijk één grote groep vrienden zijn. Ook op sportief gebied mag ik niet klagen. Mijn seizoen was al erg sterk begonnen in Doha waar in naar de derde plaats sprong. Na de lockdown kwam ik in Saint-Tropez aan de start en ook daar sprongen mijn paarden erg goed. Op dat vlak kan ik dus ook niet klagen, ik denk dat 2020 op dat gebied zelfs een erg goed jaar was". 

"Wie volgens mij de beste sporter van 2020 was? Louis Hamilton. Het is ongelooflijk wat hij dit jaar gepresteerd heeft. Hij heeft alle records verbroken en ik denk dan ook dat hij een atleet is waar veel mensen naar opkijken. Zijn focus en mentaliteit zijn super. Hij leeft echt voor zijn sport en daar kunnen we met zijn allen een voorbeeld aan nemen".

"Mijn voornemen voor 2021? Een medaille winnen (lacht). Als het niet lukt op het Europees kampioenschap, lukt het misschien wel op de Olympische Spelen!", besluit hij.